Vizyon Kuyumcu

Samsun’da Emniyet Yakalıyor, Valilik Duyuruyor, Mahkemeler Salıyor!

Asayiş 25.09.2023 - 01:19, Güncelleme: 25.09.2023 - 09:05
 

Samsun’da Emniyet Yakalıyor, Valilik Duyuruyor, Mahkemeler Salıyor!

İçişleri Bakan Ali Yerlikaya'nın göreve gelmesiyle birlikte Samsun'da suç örgütlerine ardı ardına operasyon yapılıyor. Operasyonlarda yakalanan tüm zanlıların Samsun'da mahkemelerce serbest bırakılması poliste moral bozukluğuna neden oluyor.

İçişleri Bakanlığı'nda 7 yıllık Süleyman Soylu döneminin ardından göreve gelen Ali Yerlikaya farkını tüm ülke genelinde olduğu gibi Samsun'da da hissettiriyor. Türkiye geneli suç yapılanmalarına karşı yoğun bir çalışma yürüten Yerlikaya ve ekibinin önünü yargı içerisindeki güçlü bir kliğin kestiği öne sürülüyor.   İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın Samsun'a atadığı İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş görevine yeni atanmasına rağmen Samsun'da suç yapılanmalarına karşı başarılı operasyonların altına imza atmaya başladığı görülüyor. Arıbaş göreve gelir gelmez önce tefecilik yaptığı iddia edilen 3 kişilik bir yapıya ve hemen ardından yaklaşık 100 bin litre kaçak mazotun ele geçirildiği 7 kişilik mazot kaçakçısına operasyon yaptı.   Arıbaş'ın bilgisi dahilinde Samsun İl Emniyet Müdürlüğü polislerinin aylarca emek vererek yaptığı operasyonları Samsun Valiliği tarafından kamuoyuna şaşalı şekilde duyurulduğu biliniyor. Yapılan operasyonlarda ele geçirilen tüm zanlıların Samsun Adliyesi'nde çıkarıldıkları nöbetçi mahkemelerce tutuksuz yargılanmak için serbest bırakılmaları poliste rahatsızlığa neden olduğu öğrenildi.   Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde aylarca süren çalışma sonucu yapılan operasyonlarda ele geçirilen zanlıların, çıktıkları nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmaları, vatandaşın devlete olan güvenini de sarstığı gözleniyor. Yaşanılan bu tablo  "Polis yakalıyor, mahkeme salıyor" eleştirilerini doğuruyor. Zanlıların salınmasından polisin de aşırı rahatsız olduğu bilgilerine ulaşıldı. Ali Yerlikaya'nın kolluk kuvvetlerince yapılan başarılı operasyonlar sonucu vatandaşlar tarafından topladığı taktirin yargı içerisindeki güçlü bir klik tarafından baltalandığı eleştirilerinin dillenmeye başladığı gözlendi.   Haber: Berat GONCA
İçişleri Bakan Ali Yerlikaya'nın göreve gelmesiyle birlikte Samsun'da suç örgütlerine ardı ardına operasyon yapılıyor. Operasyonlarda yakalanan tüm zanlıların Samsun'da mahkemelerce serbest bırakılması poliste moral bozukluğuna neden oluyor.

İçişleri Bakanlığı'nda 7 yıllık Süleyman Soylu döneminin ardından göreve gelen Ali Yerlikaya farkını tüm ülke genelinde olduğu gibi Samsun'da da hissettiriyor. Türkiye geneli suç yapılanmalarına karşı yoğun bir çalışma yürüten Yerlikaya ve ekibinin önünü yargı içerisindeki güçlü bir kliğin kestiği öne sürülüyor.

 

İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın Samsun'a atadığı İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş görevine yeni atanmasına rağmen Samsun'da suç yapılanmalarına karşı başarılı operasyonların altına imza atmaya başladığı görülüyor. Arıbaş göreve gelir gelmez önce tefecilik yaptığı iddia edilen 3 kişilik bir yapıya ve hemen ardından yaklaşık 100 bin litre kaçak mazotun ele geçirildiği 7 kişilik mazot kaçakçısına operasyon yaptı.

 

Arıbaş'ın bilgisi dahilinde Samsun İl Emniyet Müdürlüğü polislerinin aylarca emek vererek yaptığı operasyonları Samsun Valiliği tarafından kamuoyuna şaşalı şekilde duyurulduğu biliniyor. Yapılan operasyonlarda ele geçirilen tüm zanlıların Samsun Adliyesi'nde çıkarıldıkları nöbetçi mahkemelerce tutuksuz yargılanmak için serbest bırakılmaları poliste rahatsızlığa neden olduğu öğrenildi.

 

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde aylarca süren çalışma sonucu yapılan operasyonlarda ele geçirilen zanlıların, çıktıkları nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmaları, vatandaşın devlete olan güvenini de sarstığı gözleniyor. Yaşanılan bu tablo  " Polis yakalıyor, mahkeme salıyor" eleştirilerini doğuruyor. Zanlıların salınmasından polisin de aşırı rahatsız olduğu bilgilerine ulaşıldı. Ali Yerlikaya'nın kolluk kuvvetlerince yapılan başarılı operasyonlar sonucu vatandaşlar tarafından topladığı taktirin yargı içerisindeki güçlü bir klik tarafından baltalandığı eleştirilerinin dillenmeye başladığı gözlendi.

 

Haber: Berat GONCA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.