Vizyon Kuyumcu

Ahmet Davutoğlu’ndan Kuzey Irak’a Kritik Ziyaret: Telafer’e Tarihi Adım

Siyaset 23.05.2025 - 09:56, Güncelleme: 23.05.2025 - 09:56
 

Ahmet Davutoğlu’ndan Kuzey Irak’a Kritik Ziyaret: Telafer’e Tarihi Adım

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, DELPHI Forumu kapsamında gerçekleştirdiği Kuzey Irak ziyaretinde Süleymaniye, Kerkük ve Telafer’de önemli temaslarda bulundu. Osmanlı’dan bu yana üst düzey bir Türk siyasetçinin ilk kez ziyaret ettiği Telafer’de barış ve birlikte yaşam mesajı verdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DELPHI Forumu kapsamında gerçekleştirdiği Kuzey Irak ziyaretinde önemli diplomatik temaslarda bulundu. Ziyaretin ilk durağı olan Süleymaniye’de foruma katılan Davutoğlu, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile görüştü. Süleymaniye temaslarının ardından Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani ile bir araya gelen Davutoğlu, bölgesel ilişkiler ve güvenlik konularında fikir alışverişinde bulundu. Ziyaretin bir diğer önemli durağı ise Kerkük oldu. Burada Kerkük Üniversitesi yetkilileri ve Kerkük Türkmen Cephesi temsilcileriyle buluşan Davutoğlu, bölgedeki güncel gelişmelerin yanı sıra Türkmen toplumunun durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. TELAFER’E 100 YIL SONRA İLK ZİYARET Davutoğlu’nun Kuzey Irak temaslarında dikkat çeken en çarpıcı gelişme ise Telafer ziyareti oldu. Osmanlı döneminden bu yana hiçbir üst düzey Türk yetkilinin adım atmadığı Telafer’e giden Davutoğlu, burada Irak Türkmen Cephesi Telafer İl Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı. Türkmen, Kürt ve Arap toplum temsilcileriyle bir araya gelen Davutoğlu, bölgesel barış, istikrar ve birlikte yaşam mesajları verdi. BARZANİ İLE KRİTİK GÖRÜŞMELER Ziyaretin son aşamalarında IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve IKBY Eski Başkanı Mesud Barzani ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştiren Davutoğlu, bölgenin geleceği, ortak güvenlik anlayışı ve siyasi istikrar konularını ele aldı. Gelecek Partisi lideri, uluslararası düzeyde gerçekleştirdiği bu yoğun temaslarla muhalefet liderleri arasında dikkat çeken bir diplomatik profil çizmeye devam ediyor.
Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, DELPHI Forumu kapsamında gerçekleştirdiği Kuzey Irak ziyaretinde Süleymaniye, Kerkük ve Telafer’de önemli temaslarda bulundu. Osmanlı’dan bu yana üst düzey bir Türk siyasetçinin ilk kez ziyaret ettiği Telafer’de barış ve birlikte yaşam mesajı verdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DELPHI Forumu kapsamında gerçekleştirdiği Kuzey Irak ziyaretinde önemli diplomatik temaslarda bulundu. Ziyaretin ilk durağı olan Süleymaniye’de foruma katılan Davutoğlu, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile görüştü.

Süleymaniye temaslarının ardından Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani ile bir araya gelen Davutoğlu, bölgesel ilişkiler ve güvenlik konularında fikir alışverişinde bulundu.

Ziyaretin bir diğer önemli durağı ise Kerkük oldu. Burada Kerkük Üniversitesi yetkilileri ve Kerkük Türkmen Cephesi temsilcileriyle buluşan Davutoğlu, bölgedeki güncel gelişmelerin yanı sıra Türkmen toplumunun durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

TELAFER’E 100 YIL SONRA İLK ZİYARET
Davutoğlu’nun Kuzey Irak temaslarında dikkat çeken en çarpıcı gelişme ise Telafer ziyareti oldu. Osmanlı döneminden bu yana hiçbir üst düzey Türk yetkilinin adım atmadığı Telafer’e giden Davutoğlu, burada Irak Türkmen Cephesi Telafer İl Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı. Türkmen, Kürt ve Arap toplum temsilcileriyle bir araya gelen Davutoğlu, bölgesel barış, istikrar ve birlikte yaşam mesajları verdi.

BARZANİ İLE KRİTİK GÖRÜŞMELER
Ziyaretin son aşamalarında IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve IKBY Eski Başkanı Mesud Barzani ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştiren Davutoğlu, bölgenin geleceği, ortak güvenlik anlayışı ve siyasi istikrar konularını ele aldı.

Gelecek Partisi lideri, uluslararası düzeyde gerçekleştirdiği bu yoğun temaslarla muhalefet liderleri arasında dikkat çeken bir diplomatik profil çizmeye devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.