Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ'dan İktidara Çok Sert Eleştiriler
Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ'dan İktidara Çok Sert Eleştiriler
Ümit Özdağ, ekonomi, PKK ile yürütüldüğünü iddia ettiği süreç, sığınmacılar, Kıbrıs ve NATO Zirvesi hakkında yaptığı değerlendirmelerde hükümet politikalarını hedef aldı.
Ümit Özdağ, ekonomi, PKK ile yürütüldüğünü iddia ettiği süreç, sığınmacılar, Kıbrıs ve NATO Zirvesi hakkında yaptığı değerlendirmelerde hükümet politikalarını hedef aldı.
Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin gündemindeki ekonomi, terörle mücadele, sığınmacı politikası, Kıbrıs ve NATO Zirvesi başlıklarında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özdağ, özellikle hayat pahalılığı, enflasyon ve alım gücündeki düşüş üzerinden hükümeti eleştirirken, PKK ile yürütüldüğünü öne sürdüğü sürece ilişkin de sert ifadeler kullandı.
"Asıl Gündem Mutfaktaki Kriz"
Konuşmasına ekonomik tabloyla başlayan Özdağ, kamuoyunun farklı siyasi tartışmalarla meşgul edildiğini savunarak, vatandaşın en büyük sorununun hayat pahalılığı olduğunu söyledi.
2002 yılı ile günümüzü karşılaştıran Özdağ, ekmek, kıyma, süt ve akaryakıt fiyatları üzerinden alım gücünün ciddi şekilde düştüğünü belirterek, TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerinin vatandaşın yaşadığı ekonomik tabloyu yansıtmadığını ileri sürdü.
PKK Sürecine Eleştiri
Terör örgütü PKK ile yürütüldüğünü iddia ettiği sürece de değinen Özdağ, örgütün silah bırakmadığını savunarak, hükümetin bu konuda verdiği sözlerin yerine getirilmediğini öne sürdü.
Özdağ, Meclis'e getirilmesi planlanan yasal düzenlemelerin terör örgütü mensuplarına af niteliği taşıdığı iddiasında bulunurken, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel yapısından taviz verilmemesi gerektiğini söyledi.
"Sığınmacıları Ülkelerine Göndereceğiz"
Sığınmacı politikalarına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Özdağ, Göç İdaresi Başkanlığı'nın açıkladığı veriler arasında çelişkiler bulunduğunu iddia etti.
Zafer Partisi'nin hazırladığı kapsamlı bir göç raporunu yakında kamuoyuyla paylaşacaklarını açıklayan Özdağ, iktidara gelmeleri halinde uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde tüm sığınmacıların ülkelerine gönderileceğini belirtti.
"Sığınmacılar kendi ülkelerinde yaşamlarını sürdürmeli. Suriye'nin yeniden inşasına katkı sunmaları hem kendi ülkeleri hem de bölge için daha doğru olacaktır." ifadelerini kullandı.
Kıbrıs ve NATO Uyarısı
Kıbrıs konusunda ortaya atılan yeni çözüm önerilerine de tepki gösteren Özdağ, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin statüsünden taviz verilmesine karşı olduklarını söyledi.
Kıbrıs'ın NATO üyeliği ve Garanti Antlaşması'nın sona erdirilmesine yönelik iddiaların Türkiye açısından ciddi risk taşıdığını savunan Özdağ, Doğu Akdeniz'deki dengelerin korunmasının milli güvenlik açısından önem taşıdığını dile getirdi.
Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek NATO Zirvesi'ne ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Özdağ, Türkiye'nin dış politika ve güvenlik çıkarlarının korunması gerektiğini ifade etti.
Erken Seçim Sorusuna Yanıt
Basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özdağ, olası erken ya da baskın seçim tartışmalarıyla ilgili, "Erken olsun, baskın olsun, bir an önce seçim olsun. Biz her türlü seçime hazırız" dedi.
Madımak ve Basın Özgürlüğü Değerlendirmesi
2 Temmuz Madımak olaylarına ilişkin de konuşan Özdağ, yaşananların Türkiye adına üzücü olduğunu belirtti.
NATO Zirvesi kapsamında bazı medya kuruluşlarına akreditasyon verilmemesini de eleştiren Özdağ, bunun basın özgürlüğü açısından doğru olmadığını savundu.
Toplantının sonunda farklı siyasi görüşlere sahip kesimlere de çağrıda bulunan Özdağ, Türkiye'nin temel değerlerinin korunması için tüm vatanseverlerin ortak zeminde buluşması gerektiğini ifade etti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

