Vizyon Kuyumcu

Üvey Evlat Muamelesi Gören Kökçüoğlu ve Hastanebaşı Mahallesi

Gündem 22.04.2024 - 00:17, Güncelleme: 22.04.2024 - 00:17
 

Üvey Evlat Muamelesi Gören Kökçüoğlu ve Hastanebaşı Mahallesi

Gelişmeyen, gelişemeyen, geliştirilmeyen. İlerlemeyen, ilerleyemeyen ilerletilmeyen. Üretmeyen, üretemeyen, ürettirilmeyen Samsun'un garip ilçesi İlkadım'ın emektar mahalleri Kökçüoğlu ve Hastanebaşı Mahallesi...

Her siyasetçinin en yüksek oy potansiyeli, her seçimin gözdesi, seçim sonrası ise yok hükmünde sayılan Türkiye'nin birçok ilinden fazla nüfusa sahip, Karadeniz'in en büyük ilçesi. Deniz, hava, demir ve karayolu ile tüm Türkiye'yi birbirine bağlayan sahil şehrinin beyni İlkadım'ın talihsiz mahalleleri Kökçüoğlu ve Hastanebaşı Mahallesi... Kaç dönem geçti, Canik değişti, gelişti. Atakum gelişti değişti. Tekkeköy değişti gelişti. Bafra, Çarsamba, Kavak, Havza, Ladik hemen hemen tüm ilceler değişti, gelişti. Ama İlkadım'ın bu mahalleleri gelişmeyi değişmeyi bırakın sadece geriledi, geriledi ve dibe çakıldı. Şehrin sahilinden, havadan, karadan nereden bakarsanız bakın; şehircilik ve imar bakımından denize manzarası, havası, alışveriş merkezlerine hastanelere okullara kurumsal merkezlere en yakın olma sebepleriyle Türkiye'nin en gösterişli en elit merkezlerinden biri olması gereken, bu mahalleler maalesef imar boyunduruğu sebebiyle gelişememiş, rantsal ve siyasi baskılar sebebiyle de virane ve metruk yapılarla, harabe mahallelere dönüştürülerek kaderine terk edilmiştir. Her iktidarın kalesi olan İlkadım! Ne iktidar siyasilerinden, ne de muhalefet siyasilerinden gerekli desteği yaklaşık yarım asırdır görememiştir. Her ne kadar AKP İktidarında Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Yusuf Ziya Yılmaz son yılında her ne kadar emsal 4 ile imar değişikliği ile bu mahalleleri sevince gark etse de, bu imar yasasının altını boş bırakması sebebiyle işadamları ve müteahhitlerin yatırım yapmasına engel olarak yöre halkını hüsrana uğramıştır. Her dönem aynı muameleyle hiç edilen bu güzide mahallelerin sakinleri; Çarşamba'da iyi hizmetler yapan, halkın içinden yetişmiş, Samsun Büyük Şehir'in yeni başkanı Halit Doğan ve yine İlkadım'ın yerli çocuğu İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz'dan mağduriyetlerini ivedilikle ortadan kaldıracak atılımlar yapmalarını beklemektedir. Bende sade bir vatandaş olarak; Yeni belediye başkanlarına bu konuda görev düştüğünü belirterek başarılı bir yönetim ve halkın menfaatlerini gözeten uygulamalar yapmalarını temenni ediyorum.
Gelişmeyen, gelişemeyen, geliştirilmeyen. İlerlemeyen, ilerleyemeyen ilerletilmeyen. Üretmeyen, üretemeyen, ürettirilmeyen Samsun'un garip ilçesi İlkadım'ın emektar mahalleri Kökçüoğlu ve Hastanebaşı Mahallesi...

Her siyasetçinin en yüksek oy potansiyeli, her seçimin gözdesi, seçim sonrası ise yok hükmünde sayılan Türkiye'nin birçok ilinden fazla nüfusa sahip, Karadeniz'in en büyük ilçesi.

Deniz, hava, demir ve karayolu ile tüm Türkiye'yi birbirine bağlayan sahil şehrinin beyni İlkadım'ın talihsiz mahalleleri Kökçüoğlu ve Hastanebaşı Mahallesi...

Kaç dönem geçti, Canik değişti, gelişti.

Atakum gelişti değişti.

Tekkeköy değişti gelişti.

Bafra, Çarsamba, Kavak, Havza, Ladik hemen hemen tüm ilceler değişti, gelişti.

Ama İlkadım'ın bu mahalleleri gelişmeyi değişmeyi bırakın sadece geriledi, geriledi ve dibe çakıldı.

Şehrin sahilinden, havadan, karadan nereden bakarsanız bakın; şehircilik ve imar bakımından denize manzarası, havası, alışveriş merkezlerine hastanelere okullara kurumsal merkezlere en yakın olma sebepleriyle Türkiye'nin en gösterişli en elit merkezlerinden biri olması gereken, bu mahalleler maalesef imar boyunduruğu sebebiyle gelişememiş, rantsal ve siyasi baskılar sebebiyle de virane ve metruk yapılarla, harabe mahallelere dönüştürülerek kaderine terk edilmiştir.

Her iktidarın kalesi olan İlkadım! Ne iktidar siyasilerinden, ne de muhalefet siyasilerinden gerekli desteği yaklaşık yarım asırdır görememiştir.

Her ne kadar AKP İktidarında Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Yusuf Ziya Yılmaz son yılında her ne kadar emsal 4 ile imar değişikliği ile bu mahalleleri sevince gark etse de, bu imar yasasının altını boş bırakması sebebiyle işadamları ve müteahhitlerin yatırım yapmasına engel olarak yöre halkını hüsrana uğramıştır.

Her dönem aynı muameleyle hiç edilen bu güzide mahallelerin sakinleri; Çarşamba'da iyi hizmetler yapan, halkın içinden yetişmiş, Samsun Büyük Şehir'in yeni başkanı Halit Doğan ve yine İlkadım'ın yerli çocuğu İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz'dan mağduriyetlerini ivedilikle ortadan kaldıracak atılımlar yapmalarını beklemektedir.

Bende sade bir vatandaş olarak; Yeni belediye başkanlarına bu konuda görev düştüğünü belirterek başarılı bir yönetim ve halkın menfaatlerini gözeten uygulamalar yapmalarını temenni ediyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.