Vizyon Kuyumcu

Samsun'da YRP, AKP ve MHP'ye Darbe Hazırlığında

Siyaset 30.08.2023 - 23:38, Güncelleme: 30.08.2023 - 23:38
 

Samsun'da YRP, AKP ve MHP'ye Darbe Hazırlığında

Ladik Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel’in vefatının ardından Belediye Meclisi tarafından belediye başkanlığına seçilen Adnan Topal'ın Yeniden Refah Partisi'ne (YRP) katılacağı öğrenildi. Topal’ın yanı sıra eski Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'ın da YRP'den yerel seçimlere aday olmaya hazırlandığı ileri sürüldü.

SAMSUN SİYASETİNE YRP AYARI YPR Samsun siyasetini yerinden oynatmaya hazırlanıyor. Samsun'da 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde AKP tarafından MHP'ye iki küçük belediye başkanlığını bırakmıştı. Yaklaşan yerel seçimlerde Cumhur İttifakı ortaklarından MHP’nin yerel seçimlerde belediye sayısını artırmak istediği konuşuluyor. Ladikli olan MHP Samsun Milletvekili İlyas Topsakal ve MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, Cumhur İttifakı adına yerel seçimlerde özellikle Ladik'ten MHP'nin aday çıkarması için yoğun kulis çalışması yürüttüğü belirtilirken, MHP'nin bu planına YRP'nin yaptığı Topal hamlesi büyük darbe indireceği konuşuluyor.   AKP'YE RAĞMEN SEÇİLDİ Ladik Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel'in vefatının ardından AKP Genel Merkezi'nin belediye meclis üyesi Mehmet Eren'i aday göstermesine rağmen AKP’li meclis üyesi Adnan Topal'da aday çıkmış ve 11 oyun 7'sini alarak başkan seçilmişti. Genel Merkeze rağmen aday çıkarak seçimi kazanarak belediye başkanı olan Topal ile AKP arasında esen sert rüzgarın dinlemediği öğrenildi.   TOPAL VE MECLİS ÜYELERİ YRP'YE GEÇECEK Genel Merkeze rağmen aday çıkarak Belediye Başkanı seçilen Topal'ın önümüzdeki günlerde kendisini destekleyen meclis üyeleriyle YRP rozeti takacağı ileri sürülüyor. Bu iddialara dayanak olarak ise YRP Samsun yöneticilerinin Adnan Topal'ı makamında ziyaret etmesi ve Topal'ın bu ziyareti sosyal medyasından "Türk siyasetinde hilal ve başak yeniden yerini alıyor, milletimiz baba ocağına özlem duyuyor." sözleriyle paylaşması gösteriliyor.   PAYLAŞIM HERŞEYİ ANLATIYOR Topal makamında kendisini ziyaret eden YRP heyetinin ziyaretini sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu: "Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı Sn. İbrahim Yaşar, Yeniden Refah Partisi Samsun Kurucu İl Başkanı ve Erbakan Vakfı Samsun Şube Başkanı Sn. Suat Zor, Yeniden Refah Partisi İl Teşkilat Başkan Yardımcısı Hüseyin Satıcer, Yeniden Refah Partisi Ladik İlçe Başkanı Sn. Hayrettin Köseoğlu, Yeniden Refah Partisi Ladik İlçe Kurucu Başkanı Sn. Mustafa Özkul ve teşkilat mensubu Sn. Murat Batur’a nazik ziyaretleri, içten sohbetleri ve hayır temennileri için teşekkür ediyorum. Değerli konuklarımın nezaket ziyareti bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Türk siyasetinde hilal ve başak yeniden yerini alıyor, milletimiz baba ocağına özlem duyuyor."     YRP İLE DÜNDAR FLÖRTÜ Ladik'te bu gelişme yaşanırken, Çarşamba'da ise YRP'nin AKP’li eski Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ile temas içerisinde olduğu ileri sürülüyor. 3 dönem kuralı nedeniyle son yapılan yerel seçimlerde tekrar aday gösterilmeyerek Sağlık Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü'ne atanan Hüseyin Dündar geçtiğimiz haftalarda Ladik Noterliği'ne atanmıştı. YRP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç ile geçmişte ÇEAŞ isimli şirkette ortak olan Dündar'ın yerel seçimlerde YRP'den Çarşamba Belediyesi'ne aday olmak için Suat Kılıç ile görüşme içerisinde olduğu ileri sürülüyor.
Ladik Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel’in vefatının ardından Belediye Meclisi tarafından belediye başkanlığına seçilen Adnan Topal'ın Yeniden Refah Partisi'ne (YRP) katılacağı öğrenildi. Topal’ın yanı sıra eski Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'ın da YRP'den yerel seçimlere aday olmaya hazırlandığı ileri sürüldü.

SAMSUN SİYASETİNE YRP AYARI
YPR Samsun siyasetini yerinden oynatmaya hazırlanıyor. Samsun'da 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde AKP tarafından MHP'ye iki küçük belediye başkanlığını bırakmıştı. Yaklaşan yerel seçimlerde Cumhur İttifakı ortaklarından MHP’nin yerel seçimlerde belediye sayısını artırmak istediği konuşuluyor. Ladikli olan MHP Samsun Milletvekili İlyas Topsakal ve MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, Cumhur İttifakı adına yerel seçimlerde özellikle Ladik'ten MHP'nin aday çıkarması için yoğun kulis çalışması yürüttüğü belirtilirken, MHP'nin bu planına YRP'nin yaptığı Topal hamlesi büyük darbe indireceği konuşuluyor.

 

AKP'YE RAĞMEN SEÇİLDİ
Ladik Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel'in vefatının ardından AKP Genel Merkezi'nin belediye meclis üyesi Mehmet Eren'i aday göstermesine rağmen AKP’li meclis üyesi Adnan Topal'da aday çıkmış ve 11 oyun 7'sini alarak başkan seçilmişti. Genel Merkeze rağmen aday çıkarak seçimi kazanarak belediye başkanı olan Topal ile AKP arasında esen sert rüzgarın dinlemediği öğrenildi.

 

TOPAL VE MECLİS ÜYELERİ YRP'YE GEÇECEK
Genel Merkeze rağmen aday çıkarak Belediye Başkanı seçilen Topal'ın önümüzdeki günlerde kendisini destekleyen meclis üyeleriyle YRP rozeti takacağı ileri sürülüyor. Bu iddialara dayanak olarak ise YRP Samsun yöneticilerinin Adnan Topal'ı makamında ziyaret etmesi ve Topal'ın bu ziyareti sosyal medyasından "Türk siyasetinde hilal ve başak yeniden yerini alıyor, milletimiz baba ocağına özlem duyuyor." sözleriyle paylaşması gösteriliyor.

 

PAYLAŞIM HERŞEYİ ANLATIYOR
Topal makamında kendisini ziyaret eden YRP heyetinin ziyaretini sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu: "Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı Sn. İbrahim Yaşar, Yeniden Refah Partisi Samsun Kurucu İl Başkanı ve Erbakan Vakfı Samsun Şube Başkanı Sn. Suat Zor, Yeniden Refah Partisi İl Teşkilat Başkan Yardımcısı Hüseyin Satıcer, Yeniden Refah Partisi Ladik İlçe Başkanı Sn. Hayrettin Köseoğlu, Yeniden Refah Partisi Ladik İlçe Kurucu Başkanı Sn. Mustafa Özkul ve teşkilat mensubu Sn. Murat Batur’a nazik ziyaretleri, içten sohbetleri ve hayır temennileri için teşekkür ediyorum. Değerli konuklarımın nezaket ziyareti bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Türk siyasetinde hilal ve başak yeniden yerini alıyor, milletimiz baba ocağına özlem duyuyor."

 

 

YRP İLE DÜNDAR FLÖRTÜ
Ladik'te bu gelişme yaşanırken, Çarşamba'da ise YRP'nin AKP’li eski Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ile temas içerisinde olduğu ileri sürülüyor. 3 dönem kuralı nedeniyle son yapılan yerel seçimlerde tekrar aday gösterilmeyerek Sağlık Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü'ne atanan Hüseyin Dündar geçtiğimiz haftalarda Ladik Noterliği'ne atanmıştı. YRP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç ile geçmişte ÇEAŞ isimli şirkette ortak olan Dündar'ın yerel seçimlerde YRP'den Çarşamba Belediyesi'ne aday olmak için Suat Kılıç ile görüşme içerisinde olduğu ileri sürülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.