Vizyon Kuyumcu

Samsun’da ‘Hayvan Nakilleri Sırasında Refahın Korunması Eğitimi’ Düzenlendi

Gündem 21.05.2024 - 22:10, Güncelleme: 21.05.2024 - 22:10
 

Samsun’da ‘Hayvan Nakilleri Sırasında Refahın Korunması Eğitimi’ Düzenlendi

Samsun Tarım İl Müdürlüğü tarafından Hayvan Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması eğitimi.

Samsun Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube personellerince, il genelinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan alım satımı yapan yetiştiricilerine Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda Hayvan Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği kapsamında Sürücü, Bakıcı ve Nakliyeci Tip1 Yeterlilik Belgesi eğitimi verildi. Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle hayvan nakillerinin önemine dikkat çeken Samsun Tarım İl Müdürü İbrahim Sağlam konu hakkında şu açıklamalarda bulundu, “Bakanlığımızın “Hayvan Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği" gereği canlı hayvan nakli yapan nakil aracı sürücü ve bakıcılarına, “ Sürücü/Bakıcı Yeterlilik Belgesi", hayvan nakliyesi ile uğraşan nakliyecilere “ Nakliyeci Yetki Belgesi" alma zorunluluğu getirilmiştir. Bu kapsamda yeterlilik ve nakliyeci yetki belgesi almak isteyen vatandaşlarımız İl Müdürlüğümüze başvurularını yaparak; hayvan nakline ilişkin genel şartlar ve nakliye sırasında bulundurulması gereken belgeler, nakil sırasında uyulması gereken teknik kurallar ve nakil araçlarına ilişkin unsurlar, hayvan fizyolojisi ve özellikle su içme ve beslenme ihtiyaçları, hayvan davranışı ve stres kavramı ve sürücü davranışlarının nakledilen hayvanların refahı ve et kalitesine etkisi konularında eğitim verildi. Eğitim sonunda yeterlilik sınavına tabi tutuldular” dedi. Bu kapsamda Samsun’da en son düzenlenen “Hayvan Nakilleri Sırasında Refahın Korunması” Eğitimine 83 kişi katılarak eğitimi başarılı şekilde tamamladığını belirten İl Müdürü Sağlam, Samsun’da nakliyeci belgesi olan 760 kişi, sürücü ve bakıcı yeterlilik belgesi olan 590 kişi olduğunu belirtti. Haber: Güngör GÖÇMEZ
Samsun Tarım İl Müdürlüğü tarafından Hayvan Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması eğitimi.

Samsun Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube personellerince, il genelinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan alım satımı yapan yetiştiricilerine Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda Hayvan Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği kapsamında Sürücü, Bakıcı ve Nakliyeci Tip1 Yeterlilik Belgesi eğitimi verildi.

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle hayvan nakillerinin önemine dikkat çeken Samsun Tarım İl Müdürü İbrahim Sağlam konu hakkında şu açıklamalarda bulundu, “Bakanlığımızın “Hayvan Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği" gereği canlı hayvan nakli yapan nakil aracı sürücü ve bakıcılarına, “ Sürücü/Bakıcı Yeterlilik Belgesi", hayvan nakliyesi ile uğraşan nakliyecilere “ Nakliyeci Yetki Belgesi" alma zorunluluğu getirilmiştir.

Bu kapsamda yeterlilik ve nakliyeci yetki belgesi almak isteyen vatandaşlarımız İl Müdürlüğümüze başvurularını yaparak; hayvan nakline ilişkin genel şartlar ve nakliye sırasında bulundurulması gereken belgeler, nakil sırasında uyulması gereken teknik kurallar ve nakil araçlarına ilişkin unsurlar, hayvan fizyolojisi ve özellikle su içme ve beslenme ihtiyaçları, hayvan davranışı ve stres kavramı ve sürücü davranışlarının nakledilen hayvanların refahı ve et kalitesine etkisi konularında eğitim verildi. Eğitim sonunda yeterlilik sınavına tabi tutuldular” dedi.

Bu kapsamda Samsun’da en son düzenlenen “Hayvan Nakilleri Sırasında Refahın Korunması” Eğitimine 83 kişi katılarak eğitimi başarılı şekilde tamamladığını belirten İl Müdürü Sağlam, Samsun’da nakliyeci belgesi olan 760 kişi, sürücü ve bakıcı yeterlilik belgesi olan 590 kişi olduğunu belirtti.

Haber: Güngör GÖÇMEZ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.