Vizyon Kuyumcu

Samsun’da Fuat Köktaş'a Rağmen Osman Kaymak Aday Yapılır mı?

Siyaset 04.12.2023 - 01:35, Güncelleme: 04.12.2023 - 01:35
 

Samsun’da Fuat Köktaş'a Rağmen Osman Kaymak Aday Yapılır mı?

Samsun’da polis tarafından kardeşine ters kelepçe takılarak gözaltına alınmasından dolayı eski Samsun Valisi Osman Kaymak’ın merkeze çekilmesini sağladığı iddia edilen Fuat Köktaş, şimdi Kaymak ile Samsun Büyükşehir Adaylığı için karşı karşıya geldi.

KÖKTAŞ'IN KARDEŞİNE TERS KELEPÇE Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na talip olan iki ismin geçmişten gelen "Kelepçe" husumeti Samsun siyasetini ısıtıyor. 2020 yılında yaşanan korona felaketi nedeniyle sık aralıklarla sokağa çıkma yasağı uygulanıyordu. İddialara göre; dönemin AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'ın doktor olan ve ayrıca Köktaşlar Lojistik Şirketi ortağı olan kardeşi, Samsun polisi tarafından sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle aracı durdurulmuş ve ters kelepçe yapılarak gözaltına alınmıştı. KAYMAK: "POLİSLER İŞLERİNİ YAPTI" Fuat Köktaş, doktorların ve lojistik şirket temsilcilerinin yasaktan muaf olmasına rağmen, ters kelepçe yapılarak kardeşinin gözaltına alınması karşısında, dönemin Samsun Valisi Osman Kaymak'tan ters kelepçe yaparak gözaltına alan polislerin açığa alınmasını istediği kamuoyuna yansımıştı. Vali Kaymak'ın "Polisler işlerini yaptı" diyerek bu talebi geri çevirdiği iddiaları o dönem şehrin gündemini meşgul etmişti. MERKEZE ÇEKİLMESİNİN NEDENİ TERS KELEPÇE Mİ? Siyasi kulislerde, Köktaş'ın o dönem arasının çok iyi olduğu bilinen dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya durumu anlatması üzerine, Osman Kaymak'ın ilk yayınlanan valiler kararnamesi ile merkez valiliğine atandığı öne sürülmüştü. Kardeşine ters kelepçe yapılan Köktaş'ın bu nedenle Samsun Valisi Osman Kaymak'ı valilik görevinden ettiği iddia edilirken, iki ismin şimdi de Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olabilmek için karşı karşıya geldiler. İKİ İSİMDE ADAY OLMAK İSTİYOR Yaklaşan yerel seçimlerde Merkez Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olmak için AK Parti'den aday adayı oldu. Köktaş ise aday olmak için çalışma yürütürken, AK Parti Genel Başkan Vekili Yardımcılığı görevine getirildi. Köktaş bu görevin aday yapılmasına engel olmadığını dile getirerek bir gazeteye verdiği demeçte, "Samsunlu isterse benim adaylık engelim yok" açıklaması yaparak, adaylık yarışından kopmadığını kamuoyuna duyurdu. KAYMAK'IN ADAYLIĞI AK PARTİ'Yİ KARIŞTIRIR MI? Köktaş, yeni getirildiği görevinin adaylığı önünde engel olmadığını söylese dahi, adaylığının önünün kesildiği kamuoyunda dile getiriliyor. Köktaş'ın kardeşine ters kelepçe takılması nedeniyle merkeze çekildiği iddia edilen Kaymak'ın da aday yapılmasının AK Parti'de büyük sürpriz olacağı ifade ediliyor. Kaymak'ın aday yapılması durumunda, Samsun AK Parti'nin karışması bekleniyor. Haber: Berat GONCA
Samsun’da polis tarafından kardeşine ters kelepçe takılarak gözaltına alınmasından dolayı eski Samsun Valisi Osman Kaymak’ın merkeze çekilmesini sağladığı iddia edilen Fuat Köktaş, şimdi Kaymak ile Samsun Büyükşehir Adaylığı için karşı karşıya geldi.

KÖKTAŞ'IN KARDEŞİNE TERS KELEPÇE
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na talip olan iki ismin geçmişten gelen "Kelepçe" husumeti Samsun siyasetini ısıtıyor. 2020 yılında yaşanan korona felaketi nedeniyle sık aralıklarla sokağa çıkma yasağı uygulanıyordu. İddialara göre; dönemin AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'ın doktor olan ve ayrıca Köktaşlar Lojistik Şirketi ortağı olan kardeşi, Samsun polisi tarafından sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle aracı durdurulmuş ve ters kelepçe yapılarak gözaltına alınmıştı.

KAYMAK: "POLİSLER İŞLERİNİ YAPTI"
Fuat Köktaş, doktorların ve lojistik şirket temsilcilerinin yasaktan muaf olmasına rağmen, ters kelepçe yapılarak kardeşinin gözaltına alınması karşısında, dönemin Samsun Valisi Osman Kaymak'tan ters kelepçe yaparak gözaltına alan polislerin açığa alınmasını istediği kamuoyuna yansımıştı. Vali Kaymak'ın "Polisler işlerini yaptı" diyerek bu talebi geri çevirdiği iddiaları o dönem şehrin gündemini meşgul etmişti.

MERKEZE ÇEKİLMESİNİN NEDENİ TERS KELEPÇE Mİ?
Siyasi kulislerde, Köktaş'ın o dönem arasının çok iyi olduğu bilinen dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya durumu anlatması üzerine, Osman Kaymak'ın ilk yayınlanan valiler kararnamesi ile merkez valiliğine atandığı öne sürülmüştü. Kardeşine ters kelepçe yapılan Köktaş'ın bu nedenle Samsun Valisi Osman Kaymak'ı valilik görevinden ettiği iddia edilirken, iki ismin şimdi de Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olabilmek için karşı karşıya geldiler.

İKİ İSİMDE ADAY OLMAK İSTİYOR
Yaklaşan yerel seçimlerde Merkez Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olmak için AK Parti'den aday adayı oldu. Köktaş ise aday olmak için çalışma yürütürken, AK Parti Genel Başkan Vekili Yardımcılığı görevine getirildi. Köktaş bu görevin aday yapılmasına engel olmadığını dile getirerek bir gazeteye verdiği demeçte, "Samsunlu isterse benim adaylık engelim yok" açıklaması yaparak, adaylık yarışından kopmadığını kamuoyuna duyurdu.

KAYMAK'IN ADAYLIĞI AK PARTİ'Yİ KARIŞTIRIR MI?
Köktaş, yeni getirildiği görevinin adaylığı önünde engel olmadığını söylese dahi, adaylığının önünün kesildiği kamuoyunda dile getiriliyor. Köktaş'ın kardeşine ters kelepçe takılması nedeniyle merkeze çekildiği iddia edilen Kaymak'ın da aday yapılmasının AK Parti'de büyük sürpriz olacağı ifade ediliyor. Kaymak'ın aday yapılması durumunda, Samsun AK Parti'nin karışması bekleniyor.

Haber: Berat GONCA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.