Samsun’da Denize Girecekler Dikkat! Valilikten Kritik Uyarı
Samsun’da Denize Girecekler Dikkat! Valilikten Kritik Uyarı
Samsun’da bugün rüzgarın 15 deniz miline, dalga yüksekliğinin ise 1 metreye ulaşması bekleniyor. Valilik, olası boğulma vakalarına karşı vatandaşlara denize girmemeleri çağrısında bulundu.
Samsun’da bugün rüzgarın 15 deniz miline, dalga yüksekliğinin ise 1 metreye ulaşması bekleniyor. Valilik, olası boğulma vakalarına karşı vatandaşlara denize girmemeleri çağrısında bulundu.
Samsun’da bugün rüzgarın 15 deniz miline, dalga yüksekliğinin ise 1 metreye ulaşması bekleniyor. Valilik, olası boğulma vakalarının önüne geçmek amacıyla vatandaşlara denize girmemeleri yönünde uyarıda bulundu.
Samsun’da etkili olması beklenen olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle Valilikten vatandaşlara önemli bir uyarı geldi. Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü ile Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığından alınan son değerlendirmelere göre, bugün il genelinde rüzgar ve dalga şiddetinin tehlikeli seviyelere ulaşması bekleniyor.
Rüzgar 15 deniz miline, dalga 1 metreye çıkacak
Yapılan tahminlerde, gün içerisinde rüzgar hızının 15 deniz miline kadar ulaşabileceği, denizde ise 1 metreye varan dalga yüksekliği oluşabileceği belirtildi.
Olumsuz deniz şartlarının özellikle yüzme amacıyla denize giren vatandaşlar açısından risk oluşturabileceğine dikkat çekildi.
Valilikten “Denize girmeyin” uyarısı
Samsun Valiliği tarafından yapılan açıklamada, artan rüzgar ve dalga yüksekliği nedeniyle vatandaşların can güvenliği açısından tedbirli olması istendi.
Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Muhtemel boğulma vakalarının önüne geçebilmek adına denize girilmemesi önemle duyurulur.” ifadelerine yer verildi.
Yetkililer, hava ve deniz şartları normale dönene kadar vatandaşların yapılan uyarıları dikkate almasını ve özellikle sahillerde güvenlik tedbirlerine uymasını istedi.
Haber: Bengisu Şebnem KEFELİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

