Vizyon Kuyumcu

Samsun Kuşu'nun Paylaşımlarında Fuat Köktaş ve Erdoğan Tok Detayı

Siyaset 04.09.2025 - 09:18, Güncelleme: 11.09.2025 - 11:38
 

Samsun Kuşu'nun Paylaşımlarında Fuat Köktaş ve Erdoğan Tok Detayı

Sosyal medya platformu Facebook’ta yer alan ‘Samsun Kuşu’ isimli hesaptan AK Partili birçok isme ağır eleştiriler yapılırken, eski vekil Fuat Köktaş ve eski belediye başkanı Erdoğan Tok hakkında övgü dolu paylaşımlar dikkat çekti.

Samsun’da sosyal medya platformu Facebook’ta ‘Samsun Kuşu’ adıyla açılan anonim hesap üzerinden yapılan paylaşımlar nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişiden 2’si tutuklanmıştı. Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre soruşturma çerçevesinde 4. bir kişinin de gözaltına alındığı iddia ediliyor. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla yürütülen soruşturmada, AK Partili birçok isme yönelik ağır ithamlı paylaşımlar yapan “Samsun Kuşu” hesabı mercek altına alınmıştı. Hesap üzerinden yapılan incelemelerde, çok sayıda AK Partili ismin hedef alındığı görülürken, buna karşılık Samsun AK Parti eski Milletvekili Fuat Köktaş ve İlkadım Belediyesi eski Başkanı Erdoğan Tok hakkında sistematik şekilde övücü paylaşımlar yapıldığı ortaya çıktı. GÖZALTI VE TUTUKLAMALAR 28 Ağustos’ta düzenlenen operasyon kapsamında Okan Çakır, Oktay Çakır ve Mücahit Tok gözaltına alınarak 1 Eylül’de Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Okan Çakır delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakıldı. Oktay Çakır ve Mücahit Tok ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kamuoyuna yansıyan iddialara göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 4. bir kişinin daha gözaltına alındığı, ancak emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldığı ileri sürülüyor. RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI Samsun Emniyet Müdürlüğü veya Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadığı için 4. kişiyle ilgili net bilgiye ulaşılamıyor. TUTUKLANAN İSİMLERİN BAĞLATILARI Soruşturma kapsamında tutuklanan Oktay Çakır’ın, eski İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un 10 yıl boyunca Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yaptığı biliniyor. Tutuklanan diğer isim Mücahit Tok’un ise Erdoğan Tok’un yeğeni olduğu ortaya çıktı. Haber: Berat GONCA İşte O Paylaşımların Bir Kısmı:  
Sosyal medya platformu Facebook’ta yer alan ‘Samsun Kuşu’ isimli hesaptan AK Partili birçok isme ağır eleştiriler yapılırken, eski vekil Fuat Köktaş ve eski belediye başkanı Erdoğan Tok hakkında övgü dolu paylaşımlar dikkat çekti.

Samsun’da sosyal medya platformu Facebook’ta ‘Samsun Kuşu’ adıyla açılan anonim hesap üzerinden yapılan paylaşımlar nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişiden 2’si tutuklanmıştı. Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre soruşturma çerçevesinde 4. bir kişinin de gözaltına alındığı iddia ediliyor.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla yürütülen soruşturmada, AK Partili birçok isme yönelik ağır ithamlı paylaşımlar yapan “Samsun Kuşu” hesabı mercek altına alınmıştı. Hesap üzerinden yapılan incelemelerde, çok sayıda AK Partili ismin hedef alındığı görülürken, buna karşılık Samsun AK Parti eski Milletvekili Fuat Köktaş ve İlkadım Belediyesi eski Başkanı Erdoğan Tok hakkında sistematik şekilde övücü paylaşımlar yapıldığı ortaya çıktı.

GÖZALTI VE TUTUKLAMALAR
28 Ağustos’ta düzenlenen operasyon kapsamında Okan Çakır, Oktay Çakır ve Mücahit Tok gözaltına alınarak 1 Eylül’de Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.

Okan Çakır delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakıldı.

Oktay Çakır ve Mücahit Tok ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kamuoyuna yansıyan iddialara göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 4. bir kişinin daha gözaltına alındığı, ancak emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldığı ileri sürülüyor.

RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI
Samsun Emniyet Müdürlüğü veya Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadığı için 4. kişiyle ilgili net bilgiye ulaşılamıyor.

TUTUKLANAN İSİMLERİN BAĞLATILARI
Soruşturma kapsamında tutuklanan Oktay Çakır’ın, eski İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un 10 yıl boyunca Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yaptığı biliniyor. Tutuklanan diğer isim Mücahit Tok’un ise Erdoğan Tok’un yeğeni olduğu ortaya çıktı.

Haber: Berat GONCA

İşte O Paylaşımların Bir Kısmı:

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.