Vizyon Kuyumcu

Samsun Eski Başsavcısı Muhalif Basını İkiye Böldü

Gündem 17.04.2024 - 01:26, Güncelleme: 17.04.2024 - 14:44
 

Samsun Eski Başsavcısı Muhalif Basını İkiye Böldü

AK Parti'nin savcıyken başsavcı yaptığı, halen Yargıtay Savcısı olan Ahmet Yavuz'u Cumhuriyet Yazarları Pehlivan ve Terkoğlu yazdıkları kitapta FETÖ'cü valiyi aklamakla suçlarken, Sözcü Gazetesi muhabiri ise savcıyı AK Parti karşısında direnen isim gibi lanse ettiği ortaya çıktı.

AK PARTİLİ İSİMLERE YAKIN Türk yargısında FETÖ'nün güç sahibi olduğu yıllarda sırasıyla; İzmir Seferihisar Başsavcısı, Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı ve 15 Temmuz darbe kalkışmasından bir ay önce Samsun Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanan Ahmet Yavuz’un, AK Partili isimlerle Samsun'da yakın ilişki içerisinde olduğu hukuk, bürokrasi ve basın çevrelerince biliniyordu. Yavuz, Samsun adliyesinde görev yaptığı süreçte dönemin Samsun Valisi İbrahim Şahin'in FETÖ ile ilintili dosyasına bakmış ve Şahin'i aklayan kararın altına imza attığı iddia edilmişti. Samsun'da AK Partili isimlerle yakınlığı bilinen Yavuz'un, Şahin hakkında vermiş olduğu kararı Cumhuriyet Gazetesi'nin yazarları Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'nun kaleme aldığı 'Metastaz' isimli kitapta FETÖ'nün devlete nasıl yerleştiğini kaleme almışlar, Şahin ve Yavuz'a ise geniş yer ayırmışlardı.  KİTAPLARA KONU OLDU! İki gazetecinin 2019 yılında yayımlanmış olan  Metastaz isimli kitabın "TRT'nin Şahin'ine Nasıl Kanat Gerildi" başlıklı 14. bölümünde Vali Şahin'i Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz'un FETÖ'den nasıl akladığını kaleme almışlardı. Ahmet Yavuz, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan aynı yıl yayımlanan HSK Yaz Kararnamesi'yle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanmıştı. Yavuz, Diyarbakır'daki görevinden 2021 yılında yayımlanan HSK Yaz Kararnamesi ile Yargıtay Savcılığı'na atandı. AK PARTİ KAN KAYBETTİ, HABERDE  MUHALİF YAPTILAR! İktidar partisinin güçlü döneminde partili isimlerle ikili ilişkileriyle Türkiye gündeminde yer alan Yavuz'un yerel seçimlerden 6 gün önce (25 Mart 2024) bu defa da siyasi konjonktürün  değişmesi üzerine adı AK Parti'nin hedefindeki savcı olarak gündeme geldi. Muhalif yayınlarıyla bilinen Sözcü Gazetesi'nde Özgür Cebe imzasıyla "AKP’li olduğu için yolsuzluk yapanı değil, soruşturanı jet hızıyla görevden aldılar" başlıklı haber yayınlandı. Sözcü'nün haberinde Cumhuriyet yazarlarının kitabında yazılanların tam tersi  istikametinde yayın yapıldığı görüldü. Haberde Yavuz'un Diyarbakır'da 2019-2021 yılları arasında Başsavcılık yaparken, Yargıtay'a atanmasının nedeni olarak  Diyarbakır Bağlar İlçesi'ndeki AKP'li belediye başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun usulsüzlük iddialarını soruşturduğu sırada görevden alındığı iddia edildi. HABERİN DETAYLARINI MUHABİRE SAVCI YAVUZ MU SIZDIRDI? AK Parti’nin yerel seçimlerin hemen öncesinde kan kaybettiğinin kesinleştiği günlerde, Sözcü Gazetesi’nde Özgür Cebe imzalı yayınlanan haberin Yavuz için ısmarlama olarak servis edildiği şüphesini doğurdu. FETÖ'nün devlete nasıl yerleştiğini konu alan ‘Metastaz’ isimli kitaba FETÖ’cü Vali’yi akladığı iddiasıyla giren, AK Partili isimlerle oldukça yakın olan Yavuz'un hakkındaki detaylı bilgilerin muhalif gazeteye servis edilmesinin altındaki neden merak ediliyor. Haber: Berat GONCA
AK Parti'nin savcıyken başsavcı yaptığı, halen Yargıtay Savcısı olan Ahmet Yavuz'u Cumhuriyet Yazarları Pehlivan ve Terkoğlu yazdıkları kitapta FETÖ'cü valiyi aklamakla suçlarken, Sözcü Gazetesi muhabiri ise savcıyı AK Parti karşısında direnen isim gibi lanse ettiği ortaya çıktı.

AK PARTİLİ İSİMLERE YAKIN
Türk yargısında FETÖ'nün güç sahibi olduğu yıllarda sırasıyla; İzmir Seferihisar Başsavcısı, Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı ve 15 Temmuz darbe kalkışmasından bir ay önce Samsun Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanan Ahmet Yavuz’un, AK Partili isimlerle Samsun'da yakın ilişki içerisinde olduğu hukuk, bürokrasi ve basın çevrelerince biliniyordu. Yavuz, Samsun adliyesinde görev yaptığı süreçte dönemin Samsun Valisi İbrahim Şahin'in FETÖ ile ilintili dosyasına bakmış ve Şahin'i aklayan kararın altına imza attığı iddia edilmişti. Samsun'da AK Partili isimlerle yakınlığı bilinen Yavuz'un, Şahin hakkında vermiş olduğu kararı Cumhuriyet Gazetesi'nin yazarları Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'nun kaleme aldığı 'Metastaz' isimli kitapta FETÖ'nün devlete nasıl yerleştiğini kaleme almışlar, Şahin ve Yavuz'a ise geniş yer ayırmışlardı. 

KİTAPLARA KONU OLDU!

İki gazetecinin 2019 yılında yayımlanmış olan  Metastaz isimli kitabın "TRT'nin Şahin'ine Nasıl Kanat Gerildi" başlıklı 14. bölümünde Vali Şahin'i Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz'un FETÖ'den nasıl akladığını kaleme almışlardı. Ahmet Yavuz, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan aynı yıl yayımlanan HSK Yaz Kararnamesi'yle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanmıştı. Yavuz, Diyarbakır'daki görevinden 2021 yılında yayımlanan HSK Yaz Kararnamesi ile Yargıtay Savcılığı'na atandı.

AK PARTİ KAN KAYBETTİ, HABERDE  MUHALİF YAPTILAR!
İktidar partisinin güçlü döneminde partili isimlerle ikili ilişkileriyle Türkiye gündeminde yer alan Yavuz'un yerel seçimlerden 6 gün önce (25 Mart 2024) bu defa da siyasi konjonktürün  değişmesi üzerine adı AK Parti'nin hedefindeki savcı olarak gündeme geldi. Muhalif yayınlarıyla bilinen Sözcü Gazetesi'nde Özgür Cebe imzasıyla "AKP’li olduğu için yolsuzluk yapanı değil, soruşturanı jet hızıyla görevden aldılar" başlıklı haber yayınlandı. Sözcü'nün haberinde Cumhuriyet yazarlarının kitabında yazılanların tam tersi  istikametinde yayın yapıldığı görüldü. Haberde Yavuz'un Diyarbakır'da 2019-2021 yılları arasında Başsavcılık yaparken, Yargıtay'a atanmasının nedeni olarak  Diyarbakır Bağlar İlçesi'ndeki AKP'li belediye başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun usulsüzlük iddialarını soruşturduğu sırada görevden alındığı iddia edildi.

HABERİN DETAYLARINI MUHABİRE SAVCI YAVUZ MU SIZDIRDI?
AK Parti’nin yerel seçimlerin hemen öncesinde kan kaybettiğinin kesinleştiği günlerde, Sözcü Gazetesi’nde Özgür Cebe imzalı yayınlanan haberin Yavuz için ısmarlama olarak servis edildiği şüphesini doğurdu. FETÖ'nün devlete nasıl yerleştiğini konu alan ‘Metastaz’ isimli kitaba FETÖ’cü Vali’yi akladığı iddiasıyla giren, AK Partili isimlerle oldukça yakın olan Yavuz'un hakkındaki detaylı bilgilerin muhalif gazeteye servis edilmesinin altındaki neden merak ediliyor.

Haber: Berat GONCA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.