Vizyon Kuyumcu

Samsun Büyükşehirde Adayların Kıran Kırana Mücadelesi

Siyaset 13.03.2024 - 02:27, Güncelleme: 13.03.2024 - 14:32
 

Samsun Büyükşehirde Adayların Kıran Kırana Mücadelesi

Türkiye’de 31 Mart da yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kala Samsun’da siyasi partilerin büyükşehir adayları her platformda kıran kırana yarışa girdiler. Son yılların en iddialı seçimlerden birine hazırlanan Samsun'da Büyükşehir Belediye Başkan Adayları iddialı seçim çalışmaları yürütüyor.

Samsun'da 22 yıldır yapılan tüm seçimlerde AK Parti'nin seçimleri kazanacağı öngörüsü ile seçimlere katılan muhalefet partilerinin adaylarının isteksiz ve özverisiz çalışmasına alışkın olan vatandaşlar, 31 Mart'da yapılacak olan yerel seçimler için tüm partilerin büyükşehir adaylarının hummalı çalışması vatandaşın takdirini topluyor. 31 Mart yerel seçimlerinin AK Parti'yi en fazla zorlayan seçim olduğu görülüyor. Siyasi partilerin yerel seçimlerde büyükşehir adaylarının sergilediği performansın partilerin alacağı oy oranına bire bir etki ettiği biliniyor. Samsun'da partilerin büyükşehir adaylarının gazetelerde, billboardlarda, asılan reklam afişlerinde kıyasıya rekabet içerisinde oldukları görülürken, adayların Facebook reklamlarında da büyük rekabet içerisinde oldukları ortaya çıktı. Büyükşehir adaylarının 8 Şubat 2024 ile 8 Mart 2024 tarihleri arasında 1 aylık Facebook'a yapmış oldukları reklam harcamaları adayların seçimlerde ne kadar hummalı çalıştığını ortaya çıkardı. Facebook'a bir aylık sürede yapılan reklam harcamalarında; Yeniden Refah Partisi'nin Büyükşehir Adayı Adem Güney 299 bin 735 lira ile en fazla harcama yapan aday oldu. Güney'i CHP Büyükşehir Adayı Cevap Öncü, 168 bin 863 liralık reklam vererek takip etti. Facebook'a en fazla reklam veren adaylar sıralamasında 3. sırayı İYİ Parti Büyükşehir adayı İmren Nilay Tüfetci 132 bin 323 liralık reklam vererek takip etti. Facebook'a reklam harcaması yapan adaylar arasında bütçeyi en düşük tutan adayın AK Parti Büyükşehir Adayı Halit Doğan olduğu görüldü. Doğan'ın bir ayda Facebook'a 92 bin 615 liralık reklam verdiği ortaya çıktı. Haber: Berat GONCA      
Türkiye’de 31 Mart da yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kala Samsun’da siyasi partilerin büyükşehir adayları her platformda kıran kırana yarışa girdiler. Son yılların en iddialı seçimlerden birine hazırlanan Samsun'da Büyükşehir Belediye Başkan Adayları iddialı seçim çalışmaları yürütüyor.

Samsun'da 22 yıldır yapılan tüm seçimlerde AK Parti'nin seçimleri kazanacağı öngörüsü ile seçimlere katılan muhalefet partilerinin adaylarının isteksiz ve özverisiz çalışmasına alışkın olan vatandaşlar, 31 Mart'da yapılacak olan yerel seçimler için tüm partilerin büyükşehir adaylarının hummalı çalışması vatandaşın takdirini topluyor. 31 Mart yerel seçimlerinin AK Parti'yi en fazla zorlayan seçim olduğu görülüyor.

Siyasi partilerin yerel seçimlerde büyükşehir adaylarının sergilediği performansın partilerin alacağı oy oranına bire bir etki ettiği biliniyor. Samsun'da partilerin büyükşehir adaylarının gazetelerde, billboardlarda, asılan reklam afişlerinde kıyasıya rekabet içerisinde oldukları görülürken, adayların Facebook reklamlarında da büyük rekabet içerisinde oldukları ortaya çıktı.

Büyükşehir adaylarının 8 Şubat 2024 ile 8 Mart 2024 tarihleri arasında 1 aylık Facebook'a yapmış oldukları reklam harcamaları adayların seçimlerde ne kadar hummalı çalıştığını ortaya çıkardı. Facebook'a bir aylık sürede yapılan reklam harcamalarında; Yeniden Refah Partisi'nin Büyükşehir Adayı Adem Güney 299 bin 735 lira ile en fazla harcama yapan aday oldu. Güney'i CHP Büyükşehir Adayı Cevap Öncü, 168 bin 863 liralık reklam vererek takip etti. Facebook'a en fazla reklam veren adaylar sıralamasında 3. sırayı İYİ Parti Büyükşehir adayı İmren Nilay Tüfetci 132 bin 323 liralık reklam vererek takip etti. Facebook'a reklam harcaması yapan adaylar arasında bütçeyi en düşük tutan adayın AK Parti Büyükşehir Adayı Halit Doğan olduğu görüldü. Doğan'ın bir ayda Facebook'a 92 bin 615 liralık reklam verdiği ortaya çıktı.

Haber: Berat GONCA

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.