Vizyon Kuyumcu

Milletvekili Emniyet Müdürünü Görevden Aldırmaya mı Çalışıyor?

Siyaset 11.09.2020 - 09:30, Güncelleme: 11.09.2020 - 09:30
 

Milletvekili Emniyet Müdürünü Görevden Aldırmaya mı Çalışıyor?

Bir AK Parti Samsun Milletvekilinin erkek kardeşinin sokağa çıkma yasağına uymayarak arabasıyla sokağa çıkması üzerine kendisine işlem yapan polisler yüzünden Samsun İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal'ı görevden aldırmaya çalıştığı iddia ediliyor.

Koronavirüsle mücadele tedbirleri ekonomik gerekçelerle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hafifletildi. Tedbirler hafiflemeden önce hafta sonları tüm yurtta sokağa çıkma yasakları uygulandı. Sokağa çıkma yasakları da diğer yasaklar gibi Bilim Kurulu'nun tavsiyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ve Süleyman Soylu'nun başında olduğu İçişleri Bakanlığı genelgesiyle hayata geçirildi. Sokağa çıkma yasağında bir AK Parti Samsun Milletvekili'nin erkek kardeşinin yasağa uymayarak arabasıyla sokağa çıktığı ve yasağı denetleyen Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polislerin aracını durdurarak kendisine ceza kestiği ileri sürülüyor. Milletvekilinin kardeşinin kesilen ceza tutanağına imza atmayarak kendisine ceza kesen polis memurlarına görevi yaptırmamak için fiziki mukavemette bulunduğu gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alındığı öne sürülüyor. Söz konusu milletvekilinin yasağa uymayan ve polislere görevlerini yapmalarına engel olmak için fiziki mukavemette bulunan erkek kardeşinin gözaltına alınması üzerine Samsun Emniyet Müdürü Ömer Urhal'ı aradığı ve polis memurları hakkında inceleme başlatılmasını istediği iddia ediliyor. Urhal'ın ise polis memurlarının işini yaptığını, ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayı ile İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi gereği polis memurlarının söz konusu işlemi yapmamaları durumunda suç işlemiş olacaklarını belirterek polis memurlarını koruduğu öne sürülüyor. Söz konusu milletvekilinin yaşananlar üzerine Samsun Emniyet Müdürü Urhal'ın görevden alınması için yoğun çalışma içerisinde olduğu ifade edilirken, Ankara'nın Urhal ve polislerin olayda görevlerini yaptıkları, siyasetçi ve yakınlarının bu gibi davranışları yüzünden AK Parti'nin zarar görerek oy kaybına uğradığı gerekçesiyle milletvekilinin talebine sıcak bakmadıkları ileri sürülüyor. Milletvekilinin olayı gurur meselesi yaptığı ve bu uğurda Ankara'da çalmadık kapı bırakmadığı ama çaldığı her kapının yüzüne kapandığı vurgulanıyor.
Bir AK Parti Samsun Milletvekilinin erkek kardeşinin sokağa çıkma yasağına uymayarak arabasıyla sokağa çıkması üzerine kendisine işlem yapan polisler yüzünden Samsun İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal'ı görevden aldırmaya çalıştığı iddia ediliyor.

Koronavirüsle mücadele tedbirleri ekonomik gerekçelerle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hafifletildi. Tedbirler hafiflemeden önce hafta sonları tüm yurtta sokağa çıkma yasakları uygulandı. Sokağa çıkma yasakları da diğer yasaklar gibi Bilim Kurulu'nun tavsiyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ve Süleyman Soylu'nun başında olduğu İçişleri Bakanlığı genelgesiyle hayata geçirildi.

Sokağa çıkma yasağında bir AK Parti Samsun Milletvekili'nin erkek kardeşinin yasağa uymayarak arabasıyla sokağa çıktığı ve yasağı denetleyen Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polislerin aracını durdurarak kendisine ceza kestiği ileri sürülüyor. Milletvekilinin kardeşinin kesilen ceza tutanağına imza atmayarak kendisine ceza kesen polis memurlarına görevi yaptırmamak için fiziki mukavemette bulunduğu gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alındığı öne sürülüyor.

Söz konusu milletvekilinin yasağa uymayan ve polislere görevlerini yapmalarına engel olmak için fiziki mukavemette bulunan erkek kardeşinin gözaltına alınması üzerine Samsun Emniyet Müdürü Ömer Urhal'ı aradığı ve polis memurları hakkında inceleme başlatılmasını istediği iddia ediliyor. Urhal'ın ise polis memurlarının işini yaptığını, ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayı ile İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi gereği polis memurlarının söz konusu işlemi yapmamaları durumunda suç işlemiş olacaklarını belirterek polis memurlarını koruduğu öne sürülüyor.

Söz konusu milletvekilinin yaşananlar üzerine Samsun Emniyet Müdürü Urhal'ın görevden alınması için yoğun çalışma içerisinde olduğu ifade edilirken, Ankara'nın Urhal ve polislerin olayda görevlerini yaptıkları, siyasetçi ve yakınlarının bu gibi davranışları yüzünden AK Parti'nin zarar görerek oy kaybına uğradığı gerekçesiyle milletvekilinin talebine sıcak bakmadıkları ileri sürülüyor. Milletvekilinin olayı gurur meselesi yaptığı ve bu uğurda Ankara'da çalmadık kapı bırakmadığı ama çaldığı her kapının yüzüne kapandığı vurgulanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.