Kaybolan Değerler
Kaybolan Değerler
İslâmî görünüm ve ümit vadeden ifadelerle iktidara gelen AKP çeyrek asırdır iktidarda. Biri kalksın da; sosyal veya ekonomik yönden 25 sene öncesinden daha iyi bir şey göstersin.
İslâmî görünüm ve ümit vadeden ifadelerle iktidara gelen AKP çeyrek asırdır iktidarda. Biri kalksın da; sosyal veya ekonomik yönden 25 sene öncesinden daha iyi bir şey göstersin.
"Bu kardeşinize oy verin de faizle şunla bunla nasıl uğraşılır görün" gibi ikna edici ifadeler ile iktidara gelen AKP, ülkeyi tam borç ve işsizlik batağına soktu. Bu da yetmiyor gibi ülkede devlet ciddiyeti ve toplumda siyasi ahlâk diye bir şey kalmadı. Nereye el atsan elinde kalıyor. Adalet kurumuna güven kalmamış, paramızın değeri bitmiş, terör okullara kadar girmiş, yolsuzluk kanımıza işlemiş, Yirmi beş sene önce Dolar 5 lira iken 50 liraya, Euro 5.5 lira iken 56 liraya, mazot 6 liradan 90 liraya, Gr. Altın 190 liradan 6.900 liraya gelmiş.
Öbür taraftan baskı ve adam satın alma yolu ile muhalif belediyeler plaka değiştirir gibi kimlik değiştirmiş ve siyaset tam bir güvensizlik batağına saplanmış. Siyasetçiye güven kalmamış. Ve özetle saygınlık gerektiren her şey yerle bir edilmiş. Din istismar edilerek yürütülen siyasette 25 sene önce vakit namazlarında bile dolu olan camiler, Cuma namazında bile eski doluluğu arar hale gelmiş. Bütün bunlara rağmen halkının çoğunluğunun kendisini Müslüman olarak tanımlayan bir ülkede, istismar siyasetinin itibar görmesi insana endişe veriyor.
Türkiye Cumhuriyeti Türklerin 16. Devleti olması, aynı kafa ile daha önce 15 Türk devletinin yıkıldığını gösteriyor değil mi? İyi de aklımızı ne zaman kullanacağız, milli ve manevi değerlerimize ne zaman sahip çıkacağız?
Devlet yönetimi; bilgi birikimi, deneyim, ehliyet, liyakat ve daha önemlisi güçlü bir irade ister. Bu özellikleri olmayan insanların elindeki idari yönetim; tamamen art niyetli ve yanlış zihniyetli insanların inisiyatifine kalır ve kaptanı olmayan gemi gibi nerede karaya vuracağı belli olmaz. 16. Gemide yaşayanlar olarak bu gidişe sağlıklı bir rota hazırlamak ve buna emek vermek hepimizin vazgeçilmezi olmalıdır.
Allah'ın (c.c.) bu millete, 17.’sini kurma mecburiyeti yaşatmaması dua ve dileklerimle.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

