Vizyon Kuyumcu

Gaflet Mi, İhanet Mi, Ticaret Mi?

Gündem 29.03.2024 - 01:23, Güncelleme: 29.03.2024 - 01:23
 

Gaflet Mi, İhanet Mi, Ticaret Mi?

İsrail terör devleti 20. Asrın ortasından beri Filistin'de devamlı ve ara vermeden zulüm üstüne zulüm yapıyor kan döküyor. Kardeşlerimizin evlerini yıkıyor ve mal varlıklarına el koyuyor. İslâm dünyasının üzerine adeta ölü toprağı atılmış gibi sadece seyrediyor.

İsrail'in zulüme destek niteliğindeki bu suskunluk; dünyanın en korkak toplumu Yahudilerin cesaretlerini artırıyor ve zulmün dozunu biraz daha ileri götürmelerine neden oluyor. Müslümanların teslimiyetcilikleri yüzünden bu zulüm 7 Ekim tarihinden bu yana tam anlamı ile soykırıma dönüşmüş bulunuyor. Düşünebiliyor musunuz halkı Hıristiyan olan ülke yöneticileri Müslüman geçinenlerden daha duyarlı çıktılar. Bu husustaki suç duyurusunu onlar yaparak adeta bizimkilere insanlık dersi verdiler. Ama İslâm ülke yöneticileri; sanki hiçbir şey yokmüş gibi halen İsrail ile normalleşme ve uyum içindeler. Gazetelerin sayfaları ve Tv ekranları; yüzleri kan revan içinde bebek cesetleri ve öldürülmüş annesinin üzerine kapanmış çaresiz çocuk görüntüleri ile vicdan ve merhamet hislerini galeyana getirirken, İslâm ülke yöneticilerinin suskunlukları nasıl bir teslim olmuşluğun göstergesidir. Beş ay içinde 15.000 e yakını çocuk olmak üzere 35.000 insan katledilmiş ama, dini hassasiyetleri yok edilmiş liderler, adeta mandanın trene bakması gibi seyrediyorlar. İnsan bu manzarayı görünce Kardeşim:  * Yoksa size sihir yaptılar da büyülendiniz mi?  * Yoksa dini hassasiyetinizi mi yitirdiniz?  * Yoksa vicdanlarınızı mı sattıniz?  * Yoksa Müslüman değilsiniz de takiyye mi yapıyorsunuz?  * Yoksa kendinizle beraber bizim değerlerimizi de mi sattınız?  * Yoksa ahirette bunların hesabının sorulmayacağına dair Allah'tan (c.c.) söz mü aldınız? Diye sorma ihtiyacı duyuyor. Allah'ın (c.c.) sonsuz gücünü unutup da zalime teslim olan ve zulme boyun eğenlere milli şairimiz Merhmet Akif bakın nasıl sesleniyor.   Atiyi karanlık görerek azmi bırakmak, Alçak bir ölüm varsa eminim budur ancak. Dünyada inanmam, hani görsem de gözümle, İmanı olan kimse gebermez bu ölümle. Bu zulmün yeni uyanışlara vesilesi olması, kardeşlerimizin zaferi ile neticelenmesi dua ve dileklerimle.
İsrail terör devleti 20. Asrın ortasından beri Filistin'de devamlı ve ara vermeden zulüm üstüne zulüm yapıyor kan döküyor. Kardeşlerimizin evlerini yıkıyor ve mal varlıklarına el koyuyor. İslâm dünyasının üzerine adeta ölü toprağı atılmış gibi sadece seyrediyor.

İsrail'in zulüme destek niteliğindeki bu suskunluk; dünyanın en korkak toplumu Yahudilerin cesaretlerini artırıyor ve zulmün dozunu biraz daha ileri götürmelerine neden oluyor. Müslümanların teslimiyetcilikleri yüzünden bu zulüm 7 Ekim tarihinden bu yana tam anlamı ile soykırıma dönüşmüş bulunuyor.

Düşünebiliyor musunuz halkı Hıristiyan olan ülke yöneticileri Müslüman geçinenlerden daha duyarlı çıktılar. Bu husustaki suç duyurusunu onlar yaparak adeta bizimkilere insanlık dersi verdiler. Ama İslâm ülke yöneticileri; sanki hiçbir şey yokmüş gibi halen İsrail ile normalleşme ve uyum içindeler.

Gazetelerin sayfaları ve Tv ekranları; yüzleri kan revan içinde bebek cesetleri ve öldürülmüş annesinin üzerine kapanmış çaresiz çocuk görüntüleri ile vicdan ve merhamet hislerini galeyana getirirken, İslâm ülke yöneticilerinin suskunlukları nasıl bir teslim olmuşluğun göstergesidir. Beş ay içinde 15.000 e yakını çocuk olmak üzere 35.000 insan katledilmiş ama, dini hassasiyetleri yok edilmiş liderler, adeta mandanın trene bakması gibi seyrediyorlar.

İnsan bu manzarayı görünce Kardeşim:

 * Yoksa size sihir yaptılar da büyülendiniz mi?

 * Yoksa dini hassasiyetinizi mi yitirdiniz?

 * Yoksa vicdanlarınızı mı sattıniz?

 * Yoksa Müslüman değilsiniz de takiyye mi yapıyorsunuz?

 * Yoksa kendinizle beraber bizim değerlerimizi de mi sattınız?

 * Yoksa ahirette bunların hesabının sorulmayacağına dair Allah'tan (c.c.) söz mü aldınız?

Diye sorma ihtiyacı duyuyor.

Allah'ın (c.c.) sonsuz gücünü unutup da zalime teslim olan ve zulme boyun eğenlere milli şairimiz Merhmet Akif bakın nasıl sesleniyor.

 

Atiyi karanlık görerek azmi bırakmak,

Alçak bir ölüm varsa eminim budur ancak.

Dünyada inanmam, hani görsem de gözümle,

İmanı olan kimse gebermez bu ölümle.

Bu zulmün yeni uyanışlara vesilesi olması, kardeşlerimizin zaferi ile neticelenmesi dua ve dileklerimle.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.