Vizyon Kuyumcu

Faizin Biride Binide Haramdır

Gündem 27.04.2024 - 00:31, Güncelleme: 27.04.2024 - 00:31
 

Faizin Biride Binide Haramdır

İslam dinine göre Faizin haram, ticaretin ise helal kabul edilmesinin sebepleri fıkıh kitaplarında yazar.

Saltanat ya da hükümet sofralarında bulunan, nemalanan, doyan bazı ünlü hoca efendilerin dizinin dibine oturup "şu kadar alırsan haram, bu kadar verirsen mekruh, enflasyon kadar alırsan sorun yok" gibi cekli caklı alacağınız cevaplarla kafanızı karıştırmaya gerek yok. Buradan net olarak yazıyorum; Faizin biride binide faizdir ve haramdır. Vesselam.  Merak ediyorsan! Aç googleyi, yaz faiz haram ticaret helal diye, binlerce sonuç çıkar karşına. Neyse Faiz, tabandan tepeye doğru bir sömürü aracı olarak işlev görür ve azınlığı zenginleştirip çoğunluğu ise fakirleştirir, zekat ise tepeden tabana doğru adil bir şekilde dağılır ve toplumun tamamının refah seviyesini yükseltir. Üretim, tasarruf ve adil bölüşüm gibi kavramlar, ekonomik yapının sağlam ve dengeli olması için gereklidir. Üretim olmadan, adalet sağlanmadan ve ahlaki değerlerin gözetilmeden sürdürülebilir bir refah ve toplumsal kurtuluş mümkün değildir. Faiz, esnafı, üreticiyi, aracıyı, perakendeciyi ve nihayetinde tüketiciyi maddi ve manevi açıdan olumsuz etkileyerek helak yoluna götürür. Faiz, enflasyon, hayat pahalılığı gibi ekonomik kaygıları da beraberinde getirir ve toplumları somut anlamda baskı altına alır. Faiz, bir bireyin ya da toplumun geleceğini teminat altına almak yerine, kısa vadeli çıkarları olsa da bir sömürü aracı olduğu için helak eder. Üretim odaklı ekonomik modellerin ve adil bir gelir dağılımının sağlanması, toplumların güçlenmesini ve sürdürülebilir bir kalkınma yolunda ilerlemesini sağlar. Faiz tüketim ve israfın aksine, üreticiyi destekleyen, adil bölüşümü teşvik eden ve eğitim gibi alanlara yatırım yapan politikalar, toplumların refahını artırır ve geleceğini teminat altına alır. Sonuç olarak, faiz tüketim ve israfla mücadele yoluyla üretim ve adalet ilkelerini hayata geçirmek, toplumların gerçek kurtuluşunu sağlayacaktır. Bu değerler üzerine inşa edilen ekonomik sistemler, toplumların geleceğini güçlendirir, refahı artırır ve adaleti sağlayarak ileriye doğru emin adımlar atmalarını sağlar. Özünde, toplumların kurtuluşu, faiz ve israfın tuzaklarına düşmeden üretim ve adaletle yoğrulmuş bir ekonomik modelle geleceğe doğru ilerlemesinden geçer.
İslam dinine göre Faizin haram, ticaretin ise helal kabul edilmesinin sebepleri fıkıh kitaplarında yazar.

Saltanat ya da hükümet sofralarında bulunan, nemalanan, doyan bazı ünlü hoca efendilerin dizinin dibine oturup "şu kadar alırsan haram, bu kadar verirsen mekruh, enflasyon kadar alırsan sorun yok" gibi cekli caklı alacağınız cevaplarla kafanızı karıştırmaya gerek yok. Buradan net olarak yazıyorum; Faizin biride binide faizdir ve haramdır. Vesselam. 

Merak ediyorsan! Aç googleyi, yaz faiz haram ticaret helal diye, binlerce sonuç çıkar karşına.

Neyse Faiz, tabandan tepeye doğru bir sömürü aracı olarak işlev görür ve azınlığı zenginleştirip çoğunluğu ise fakirleştirir, zekat ise tepeden tabana doğru adil bir şekilde dağılır ve toplumun tamamının refah seviyesini yükseltir.

Üretim, tasarruf ve adil bölüşüm gibi kavramlar, ekonomik yapının sağlam ve dengeli olması için gereklidir. Üretim olmadan, adalet sağlanmadan ve ahlaki değerlerin gözetilmeden sürdürülebilir bir refah ve toplumsal kurtuluş mümkün değildir. Faiz, esnafı, üreticiyi, aracıyı, perakendeciyi ve nihayetinde tüketiciyi maddi ve manevi açıdan olumsuz etkileyerek helak yoluna götürür.

Faiz, enflasyon, hayat pahalılığı gibi ekonomik kaygıları da beraberinde getirir ve toplumları somut anlamda baskı altına alır. Faiz, bir bireyin ya da toplumun geleceğini teminat altına almak yerine, kısa vadeli çıkarları olsa da bir sömürü aracı olduğu için helak eder.

Üretim odaklı ekonomik modellerin ve adil bir gelir dağılımının sağlanması, toplumların güçlenmesini ve sürdürülebilir bir kalkınma yolunda ilerlemesini sağlar. Faiz tüketim ve israfın aksine, üreticiyi destekleyen, adil bölüşümü teşvik eden ve eğitim gibi alanlara yatırım yapan politikalar, toplumların refahını artırır ve geleceğini teminat altına alır.

Sonuç olarak, faiz tüketim ve israfla mücadele yoluyla üretim ve adalet ilkelerini hayata geçirmek, toplumların gerçek kurtuluşunu sağlayacaktır. Bu değerler üzerine inşa edilen ekonomik sistemler, toplumların geleceğini güçlendirir, refahı artırır ve adaleti sağlayarak ileriye doğru emin adımlar atmalarını sağlar. Özünde, toplumların kurtuluşu, faiz ve israfın tuzaklarına düşmeden üretim ve adaletle yoğrulmuş bir ekonomik modelle geleceğe doğru ilerlemesinden geçer.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.