Vizyon Kuyumcu

Emekliye Zam Düzenlemesi Yolda: En Düşük Aylık İçin Gözler 3 Temmuz’da

Ekonomi 30.06.2025 - 21:56, Güncelleme: 30.06.2025 - 21:56
 

Emekliye Zam Düzenlemesi Yolda: En Düşük Aylık İçin Gözler 3 Temmuz’da

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşıyla ilgili yasal düzenlemenin 3 Temmuz’da açıklanacak TÜİK verileri sonrasında netleşeceğini açıkladı.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren en düşük emekli maaşı konusunda hükümetten beklenen açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, TBMM'de yaptığı açıklamada, en düşük emekli aylıklarına yönelik yeni düzenlemenin hazırlık aşamasında olduğunu ve kanun teklifine ekleneceğini duyurdu. 3 TEMMUZ KRİTİK GÜN: ENFLASYON FARKI AÇIKLANACAK Güler, 3 Temmuz 2025 Perşembe günü Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak 6 aylık enflasyon verileri sonrasında, memur ve emeklilere yapılacak zam oranlarının kesinleşeceğini belirtti. Mevcut durumda en düşük emekli maaşının 14.469 TL olduğunu hatırlatan Güler, bu rakamın yaklaşık 3 milyon 716 bin emekliyi ilgilendirdiğini vurguladı. "ETKİ ANALİZİ TAMAMLANDIKTAN SONRA RAKAM NETLEŞECEK" Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla geçtiğimiz hafta kapsamlı bir değerlendirme yapıldığını belirten Güler, şu ifadeleri kullandı: “Gerekli etki analizlerini istedik. 3 Temmuz'da TÜİK verileri açıklandığında, hem memurlar hem de SSK-Bağ-Kur emeklileri için enflasyon farkı netleşmiş olacak. Bu veriler geldikten sonra, etki analizlerimizi tamamlayarak kanun teklifine net rakamı ekleyeceğiz.” REFAH PAYI DA GÜNDEMDE Mİ? Emeklilere sadece enflasyon oranında değil, ek olarak refah payı verilip verilmeyeceği de merak konusu. Bu konuda net açıklama yapmayan Güler, “Rakamlar ve etki alanı netleştikten sonra bunu da değerlendireceğiz” diyerek, refah payı ihtimalini açık bıraktı. PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU’NDA GÖRÜŞÜLECEK Hazırlanan teklifin, Perşembe günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlanması bekleniyor. Emekli maaşlarındaki yeni düzenlemenin, komisyondan geçmesinin ardından kısa sürede yasalaşması öngörülüyor.
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşıyla ilgili yasal düzenlemenin 3 Temmuz’da açıklanacak TÜİK verileri sonrasında netleşeceğini açıkladı.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren en düşük emekli maaşı konusunda hükümetten beklenen açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, TBMM'de yaptığı açıklamada, en düşük emekli aylıklarına yönelik yeni düzenlemenin hazırlık aşamasında olduğunu ve kanun teklifine ekleneceğini duyurdu.

3 TEMMUZ KRİTİK GÜN: ENFLASYON FARKI AÇIKLANACAK
Güler, 3 Temmuz 2025 Perşembe günü Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak 6 aylık enflasyon verileri sonrasında, memur ve emeklilere yapılacak zam oranlarının kesinleşeceğini belirtti. Mevcut durumda en düşük emekli maaşının 14.469 TL olduğunu hatırlatan Güler, bu rakamın yaklaşık 3 milyon 716 bin emekliyi ilgilendirdiğini vurguladı.

"ETKİ ANALİZİ TAMAMLANDIKTAN SONRA RAKAM NETLEŞECEK"
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla geçtiğimiz hafta kapsamlı bir değerlendirme yapıldığını belirten Güler, şu ifadeleri kullandı:

“Gerekli etki analizlerini istedik. 3 Temmuz'da TÜİK verileri açıklandığında, hem memurlar hem de SSK-Bağ-Kur emeklileri için enflasyon farkı netleşmiş olacak. Bu veriler geldikten sonra, etki analizlerimizi tamamlayarak kanun teklifine net rakamı ekleyeceğiz.”

REFAH PAYI DA GÜNDEMDE Mİ?
Emeklilere sadece enflasyon oranında değil, ek olarak refah payı verilip verilmeyeceği de merak konusu. Bu konuda net açıklama yapmayan Güler, “Rakamlar ve etki alanı netleştikten sonra bunu da değerlendireceğiz” diyerek, refah payı ihtimalini açık bıraktı.

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU’NDA GÖRÜŞÜLECEK
Hazırlanan teklifin, Perşembe günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlanması bekleniyor. Emekli maaşlarındaki yeni düzenlemenin, komisyondan geçmesinin ardından kısa sürede yasalaşması öngörülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.