CHP’den OMÜ’deki Etkinliğe Tepki, Program Geri Çekildi
CHP’den OMÜ’deki Etkinliğe Tepki, Program Geri Çekildi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) yapılması planlanan Fethi Gedikli konferansına tepki göstermek amacıyla düzenlenen basın açıklamasında konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) yapılması planlanan Fethi Gedikli konferansına tepki göstermek amacıyla düzenlenen basın açıklamasında konuştu.
CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, etkinlik kapsamında konuşmacı olarak davet edilen Fethi Gedikli ile ilgili kamuoyunun haklı tepkisinin sonuç verdiğini belirterek, “Toplumun vicdanı darbecilere geçit vermedi” dedi.
Samsun’daki açıklamada, Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptal edildiği 19 Mart sürecine atıf yapılarak, o süreçte yer aldığı öne sürülen Fethi Gedikli’nin Hukuk Fakültesi öğrencilerine hitap edeceği duyurulan programın iptal edildiği ifade edildi. Özdağ, “Edindiğimiz bilgilere göre kamuoyunun haklı tepkileri üzerine Gedikli, rahatsızlığı gerekçesiyle programa katılmayacağını bildirmiştir. Ancak biz biliyoruz ki toplumsal muhalefetin gücünden korkarak toplum önüne çıkamamıştır,” dedi.
“BU HALK İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR”
Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin 50. kuruluş yıl dönümünü de kutlayan Özdağ, üniversitelerin özgür düşüncenin ve bilimin merkezi olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“OMÜ, yarım asırdır özgür düşüncenin, bilimin ve gençliğin ışığını yansıtan bir kurumdur. Bu değerin siyasi saiklerle gölgelenmesine izin vermeyeceğiz. Üniversiteler, adalet ve eşitlik ideallerinin beslendiği yerlerdir. Söz sahibi olanlar liyakat ve toplumsal sorumluluk taşıyan bireyler olmalıdır.”
“ADAYIMI YANIMDA, SANDIĞI ÖNÜMDE İSTİYORUM” KAMPANYASI SÜRÜYOR
Açıklamasında CHP’nin Ekrem İmamoğlu için başlattığı imza kampanyasına da değinen Özdağ, OMÜ gençliğine çağrıda bulundu. “Adayımı Yanımda, Sandığı Önümde İstiyorum” sloganıyla yürütülen kampanyanın devam ettiğini belirterek, gençlerin bu mücadelede önemli bir yer tuttuğunu söyledi.
“OMÜ gençliği sahipsiz değildir. Karıncanın kardeşi vardır, o da Cumhuriyet Halk Partisi’dir,” diyerek sözlerini tamamladı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.