Vizyon Kuyumcu

Batum'da Tutuklu Olan Öztürk'ün Türkiye'deki Çete Davası Görüldü

Asayiş 03.06.2022 - 07:35, Güncelleme: 03.06.2022 - 07:35
 

Batum'da Tutuklu Olan Öztürk'ün Türkiye'deki Çete Davası Görüldü

Vergi kaçakçılığı, sahte ödeme belgelerinin hazırlanması ve kullanılması, kara para aklama gerekçesiyle Gürcistan polisi tarafından yapılan operasyonda yüksek miktarda uyuşturucu ile yakalanan ve Gürcistan'da tutuklanan organize suç örgütü lideri Galip Öztürk’ün Türkiye'de yargılandığı çete davasının 1 Haziran'da 10. duruşması görüldü.

Gürcistan Maliye Bakanlığı Soruşturma Servisi, 31 Mayıs 2022’de Batum’daki Galip Öztürk’ün dairesinde yapılan arama sonucu vergi kaçakçılığı, sahte ödeme belgelerinin hazırlanması ve kullanılması, kara para aklama gibi muhtemel olaylarla bağlantılı olarak operasyon gerçekleştirdi. Yapılan operasyonda yüksek miktarda uyuşturucu ele geçirildi. Emniyet güçleri Öztürk'ü gözaltına aldı. Aynı gün tutuklandı. Gürcistan Ceza Kanunu’nun 8 ila 20 yıl arasında hapis veya ömür boyu hapis cezası öngören 260. maddesi (özellikle büyük miktarda uyuşturucu satın almak ve bulundurmak) uyarınca suçlanıyor. Galip Öztürk Gürcistan'da yüksek miktarda uyuşturucuyla tutuklanırken, Türkiye'de yargılandığı İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 2018/187 Esas sayılı çete davasında 1 Haziran Salı günü 10. duruşması görüldü. Galip Öztürk'ün çete lideri olarak yargılandığı davada Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi'nde yer alan Necmi Hatipoğlu da, Öztürk ile birlikte yargılanıyor. Önceki gün İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 10. duruşmada daha önce Galip Öztürk için çıkarılan yakalama emrinin infazının beklenmesine karar verilerek duruşma 30 Aralık tarihine ertelendi. Ayvacık Belediyesi, Bolu Belediyesi ve Maliye Makanlığı'nın katılan kurum olarak yer aldığı davada, Galip Öztürk'ün Gürcistan'da tutuklanması üzerine Öztürk'ü davada savunan avukatlarının tümünün mazeret sunarak davaya katılmadılar. Avukat Evren Topaloğlu Özaltındere Gürcistan’da tutuklanan Galip Öztürk ile ilgili açıklama gönderdi.
Vergi kaçakçılığı, sahte ödeme belgelerinin hazırlanması ve kullanılması, kara para aklama gerekçesiyle Gürcistan polisi tarafından yapılan operasyonda yüksek miktarda uyuşturucu ile yakalanan ve Gürcistan'da tutuklanan organize suç örgütü lideri Galip Öztürk’ün Türkiye'de yargılandığı çete davasının 1 Haziran'da 10. duruşması görüldü.

Gürcistan Maliye Bakanlığı Soruşturma Servisi, 31 Mayıs 2022’de Batum’daki Galip Öztürk’ün dairesinde yapılan arama sonucu vergi kaçakçılığı, sahte ödeme belgelerinin hazırlanması ve kullanılması, kara para aklama gibi muhtemel olaylarla bağlantılı olarak operasyon gerçekleştirdi. Yapılan operasyonda yüksek miktarda uyuşturucu ele geçirildi. Emniyet güçleri Öztürk'ü gözaltına aldı. Aynı gün tutuklandı. Gürcistan Ceza Kanunu’nun 8 ila 20 yıl arasında hapis veya ömür boyu hapis cezası öngören 260. maddesi (özellikle büyük miktarda uyuşturucu satın almak ve bulundurmak) uyarınca suçlanıyor.

Galip Öztürk Gürcistan'da yüksek miktarda uyuşturucuyla tutuklanırken, Türkiye'de yargılandığı İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 2018/187 Esas sayılı çete davasında 1 Haziran Salı günü 10. duruşması görüldü. Galip Öztürk'ün çete lideri olarak yargılandığı davada Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi'nde yer alan Necmi Hatipoğlu da, Öztürk ile birlikte yargılanıyor. Önceki gün İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 10. duruşmada daha önce Galip Öztürk için çıkarılan yakalama emrinin infazının beklenmesine karar verilerek duruşma 30 Aralık tarihine ertelendi.

Ayvacık Belediyesi, Bolu Belediyesi ve Maliye Makanlığı'nın katılan kurum olarak yer aldığı davada, Galip Öztürk'ün Gürcistan'da tutuklanması üzerine Öztürk'ü davada savunan avukatlarının tümünün mazeret sunarak davaya katılmadılar.

Avukat Evren Topaloğlu Özaltındere Gürcistan’da tutuklanan Galip Öztürk ile ilgili açıklama gönderdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.