Ali Sukas’tan, Amasya’nın Mera Talebine Sert Tepki
Ali Sukas’tan, Amasya’nın Mera Talebine Sert Tepki
Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin olumsuz görüş bildirdiği mera talebi sonrası konuşan Ali Sukas, ‘Vekilimiz Topsakal da süreci yakından takip ediyor’ dedi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin olumsuz görüş bildirdiği mera talebi sonrası konuşan Ali Sukas, ‘Vekilimiz Topsakal da süreci yakından takip ediyor’ dedi.
Ladikli Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği (LAYSİAD) Başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Ali Sukas, Amasya’nın Ladik’e bağlı Akyar, Saray ve Tüfekçidere mahallelerindeki mera vasıflı yaklaşık 500 dönümlük alanı kendi sınırlarına katma girişiminde bulunduğunu belirterek, duruma sert tepki gösterdi. Sukas, “Bu toprakların Amasya sınırlarına dahil edilmesi asla kabul edilemez” dedi.
Ağırlıklı olarak hayvancılıkla geçinen Ladik halkı için söz konusu meraların hayati önem taşıdığını vurgulayan Sukas, bölgenin ilçe ekonomisinin temel unsurlarından biri olduğunu ifade etti.
“BU MERA ALANI LADİK HALKININ GEÇİM KAYNAĞIDIR”
Mera alanının Ladik’te hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar için kritik önemde olduğunu söyleyen Ali Sukas, “O bölge yöre halkının en önemli hayvan otlatma alanıdır. Bu toprakların Amasya’ya verilmesi mümkün değildir” diye konuştu.
MECLİSTEN OLUMSUZ GÖRÜŞ: NİHAİ KARAR İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDA
Amasya İl Özel İdaresi’nin, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nden konu hakkında görüş istediğini hatırlatan Sukas, meclisin bu talebe olumsuz görüş bildirdiğini belirtti. Konuyu MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili İlyas Topsakal’a ilettiklerini aktaran Sukas, “Sayın vekilimiz Topsakal, durumu hemen İçişleri Bakanlığı’na iletti. Bakanlıktan alınan bilgiye göre konuyla ilgili herhangi bir çalışma yapılmamış” diye belirtti.
“1945’TE BELİRLENEN SINIRLAR DEĞİŞTİRİLEMEZ”
Sukas, Samsun– Amasya sınırının 9 Şubat 1945 tarihinde Cumhurbaşkanı İsmet İnönü tarafından çizildiğini hatırlatarak, bu sınırların korunması gerektiğinin altını çizdi. Sukas, "Bölge halkımız için hayati önem taşıyan mera alanımızdan bir karış toprağın bile verilmesi kabul edilemez. Sayın vekilimiz Topsakal da süreci yakından takip ediyor ve böyle bir girişime kesinlikle izin verilmeyecektir" şeklinde konuştu.
Haber: Sezer SEZER
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

