Vizyon Kuyumcu

AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, ‘Samsun Kuşu ile Bağlantısı Olan Partiden İhraç Edilecek’

Siyaset 10.09.2025 - 08:59, Güncelleme: 11.09.2025 - 11:30
 

AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, ‘Samsun Kuşu ile Bağlantısı Olan Partiden İhraç Edilecek’

Samsun Kuşu soruşturması sürerken AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse’den sert mesaj geldi, “Kim olursa olsun bağlantısı çıkan partilinin gözünün yaşına bakmayız” dedi.

Sosyal medyada çok sayıda AK Partili ismi hedef alan Samsun Kuşu hesabıyla ilgili yargı süreci devam ediyor. Samsun AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse, olayın her aşamasını yakından takip ettiklerini ve partililerin karalama girişimlerine geçit vermeyeceklerini belirtti. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Samsun Kuşu” soruşturmasıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Facebook üzerinden açılan ve çok sayıda AK Partili milletvekili, belediye başkanı ile parti yöneticisini hedef alan paylaşımlar nedeniyle başlatılan operasyon kapsamında üç kişi gözaltına alınmış, bunlardan Mücahit Tok ve Oktay Çakır tutuklanmış, Okan Çakır ise savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Soruşturmada gözler, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırlayacağı iddianameye çevrilmişken, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse konuyla ilgili ilk kez konuştu. “PARTİMİZLE BAĞLANTISI ÇIKARSA İHRAÇ EDERİZ” AK Parti Samsun İl Başkanı Köse, “Samsun Kuşu” operasyonuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırlayacağı iddianameyi mahkemeye sunmasının ardından yapılacak yargılama sonucunda, Samsun Kuşu ile bağlantısı bulunan bir partilimiz ortaya çıkarsa, kim olduğuna bakılmaksızın disiplin kurulunu harekete geçiririz. Ancak kesin ihraç için isnat değil, kesinleşmiş mahkeme hükmü gerekir. Eğer bağlantı ortaya çıkarsa kimsenin gözünün yaşına bakmayız.” “PARTİMİZ İFTİRA VE KARALAMALARA GEÇİT VERMEYECEK” Köse, Samsun Kuşu hesabından çok sayıda AK Partili ismin hedef alınmasına da değindi. Hedef olan isimlerin davaya müdahil olup olmayacakları sorusuna şu yanıtı verdi: “Çok sayıda arkadaşımıza ağır itham ve iftiralar yapıldı. Hukukçularımızla yaptığımız istişarelerde, açılacak ceza davasının neticelenmesinin ardından hedef alınan arkadaşlarımızın şahsi şikâyet ve suç duyurularında bulunmalarının uygun olacağı görüşü öne çıkıyor. Partimizin değerli üyelerine iftira ve karalama girişiminde bulunanların en ağır şekilde cezalandırılmaları için İl Başkanlığı olarak konunun takipçisiyiz.” Haber Berat GONCA
Samsun Kuşu soruşturması sürerken AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse’den sert mesaj geldi, “Kim olursa olsun bağlantısı çıkan partilinin gözünün yaşına bakmayız” dedi.

Sosyal medyada çok sayıda AK Partili ismi hedef alan Samsun Kuşu hesabıyla ilgili yargı süreci devam ediyor. Samsun AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse, olayın her aşamasını yakından takip ettiklerini ve partililerin karalama girişimlerine geçit vermeyeceklerini belirtti.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “ Samsun Kuşu” soruşturmasıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Facebook üzerinden açılan ve çok sayıda AK Partili milletvekili, belediye başkanı ile parti yöneticisini hedef alan paylaşımlar nedeniyle başlatılan operasyon kapsamında üç kişi gözaltına alınmış, bunlardan Mücahit Tok ve Oktay Çakır tutuklanmış, Okan Çakır ise savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Soruşturmada gözler, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırlayacağı iddianameye çevrilmişken, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse konuyla ilgili ilk kez konuştu.

“PARTİMİZLE BAĞLANTISI ÇIKARSA İHRAÇ EDERİZ”
AK Parti Samsun İl Başkanı Köse, “ Samsun Kuşu” operasyonuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırlayacağı iddianameyi mahkemeye sunmasının ardından yapılacak yargılama sonucunda, Samsun Kuşu ile bağlantısı bulunan bir partilimiz ortaya çıkarsa, kim olduğuna bakılmaksızın disiplin kurulunu harekete geçiririz. Ancak kesin ihraç için isnat değil, kesinleşmiş mahkeme hükmü gerekir. Eğer bağlantı ortaya çıkarsa kimsenin gözünün yaşına bakmayız.”

“PARTİMİZ İFTİRA VE KARALAMALARA GEÇİT VERMEYECEK”
Köse, Samsun Kuşu hesabından çok sayıda AK Partili ismin hedef alınmasına da değindi. Hedef olan isimlerin davaya müdahil olup olmayacakları sorusuna şu yanıtı verdi:

“Çok sayıda arkadaşımıza ağır itham ve iftiralar yapıldı. Hukukçularımızla yaptığımız istişarelerde, açılacak ceza davasının neticelenmesinin ardından hedef alınan arkadaşlarımızın şahsi şikâyet ve suç duyurularında bulunmalarının uygun olacağı görüşü öne çıkıyor. Partimizin değerli üyelerine iftira ve karalama girişiminde bulunanların en ağır şekilde cezalandırılmaları için İl Başkanlığı olarak konunun takipçisiyiz.”

Haber Berat GONCA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.