Vizyon Kuyumcu
Sezer SEZER
Köşe Yazarı
Sezer SEZER
 

AK Parti'de İlkadım'ın Adayı Belli Gibi

Önümüzdeki yıl Mart ayında yapılacak yerel seçimler için tatlı heyecan şimdiden başladı. Aday adayları sahaya indi. AK Parti'de aday adaylığı başvuruları tamamlandı. Samsun'da Büyükşehir ve ilçelerden kimlerin aday adayı olduğu artık belli. Pazar günü ise büyükşehir ve diğer ilçeler için AK Parti Samsun'da temayül yoklamasını tamamladı. AK Parti iktidar partisi, haliyle de temayül yoklamasına ilgi oldukça yoğundu. Her ilçe kendi bölgesine ait aday adayları için oy kullandı. Ve temayülden hangi aday adaylarının çıktığı merak ediliyor. Samsun'da Büyükşehir'den sonra en çok merak edilen ilçelerin başında elbette şehrin en büyük ilçesi olan, yaklaşık 350 bin nüfuslu İlkadım geliyor. İlkadım'da birçok isim belediye başkanlığına talip oldu. Toplam 13 aday adayının başvuru yaptığı ilçede elbette bazı isimler dikkat çekiyor. Bunların başında da İlkadım ve Canik'te yıllarca belediye başkan yardımcılığı, Sinop'ta ise İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini başarıyla yürüten Yahya Çınkıl geliyor. Yahya Çınkıl, sahada olduğu gibi temayül yoklamasında da ilgi gören isimlerdendi. Hem belediye hem de bürokrasi tecrübesiyle öne çıkan bir isim olan Yahya Çınkıl'ın tabanda çok sevildiği aşikar. Bu da İlkadım İlçe Teşkilatı'na yaptığı aday adaylığı başvurusu esnasında ortaya çıktı. Çınkıl'ın başvuru sonrası ilçe teşkilatının önü adeta miting alanına döndü. Yüzlerce kişi Çınkıl'ı bağrına bastı diyebiliriz. Bundan da şunu anlayabiliriz ki; Yahya Çınkıl tabanda oldukça kuvvetli. İşte merak edilen bir diğer konu da, Yahya Çınkıl'ın sokakta, yani tabanda olduğu gibi teşkilatta da ilgi görüp görmeyeceğiydi. Gördük ki; Yahya Çınkıl sadece halk tarafından değil, AK Partili teşkilat mensupları tarafından da seviliyor. Tanıtım toplantısında teşkilatlara "Yol Arkadaşlığı" ve "Uyumlu Çalışma" mesajları veren Çınkıl belli ki, teşkilat üyelerinin gönlünü kazanmış. İlkadım Belediye Başkan Adaylığı için en iddialı isimlerden biri olan Çınkıl, sonuçlar her ne kadar açıklanmasa da, salondaki havaya ve ilgiye bakarak temayül yoklamasından oldukça başarılı ve güçlü çıktı diyebiliriz. Gerek 20 yıllık belediyecilik ve bürokrasi tecrübesi gerekse sivil toplum kuruluşlarında yıllarca yöneticilik tecrübesi Yahya Çınkıl'ı zaten bir değil, bir kaç adım öne çıkarıyor. Tecrübesiyle, teşkilatlarla koordine içerisinde yürüteceği İlkadım Belediye Başkanlığı görevinin üstesinden gelebilecek donanıma fazlasıyla sahip bir isim Yahya Çınkıl. Son olarak şunu söyleyebilirim ki, elbette bizlere de Ankara'dan kulis bilgileri geliyor. Yahya Çınkıl sadece Samsun'da değil, Ankara'da da güçlü görülüyor. AK Parti yönetiminin İlkadım Belediye Başkanlığı için aday belirlemede tabanda ve teşkilatta güçlü olan Yahya Çınkıl ismini dikkate alacağına şüphe yok.
Ekleme Tarihi: 28 Kasım 2023 - Salı
Sezer SEZER

AK Parti'de İlkadım'ın Adayı Belli Gibi

Önümüzdeki yıl Mart ayında yapılacak yerel seçimler için tatlı heyecan şimdiden başladı. Aday adayları sahaya indi. AK Parti'de aday adaylığı başvuruları tamamlandı. Samsun'da Büyükşehir ve ilçelerden kimlerin aday adayı olduğu artık belli.

Pazar günü ise büyükşehir ve diğer ilçeler için AK Parti Samsun'da temayül yoklamasını tamamladı. AK Parti iktidar partisi, haliyle de temayül yoklamasına ilgi oldukça yoğundu. Her ilçe kendi bölgesine ait aday adayları için oy kullandı. Ve temayülden hangi aday adaylarının çıktığı merak ediliyor.

Samsun'da Büyükşehir'den sonra en çok merak edilen ilçelerin başında elbette şehrin en büyük ilçesi olan, yaklaşık 350 bin nüfuslu İlkadım geliyor.

İlkadım'da birçok isim belediye başkanlığına talip oldu. Toplam 13 aday adayının başvuru yaptığı ilçede elbette bazı isimler dikkat çekiyor. Bunların başında da İlkadım ve Canik'te yıllarca belediye başkan yardımcılığı, Sinop'ta ise İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini başarıyla yürüten Yahya Çınkıl geliyor.

Yahya Çınkıl, sahada olduğu gibi temayül yoklamasında da ilgi gören isimlerdendi.

Hem belediye hem de bürokrasi tecrübesiyle öne çıkan bir isim olan Yahya Çınkıl'ın tabanda çok sevildiği aşikar. Bu da İlkadım İlçe Teşkilatı'na yaptığı aday adaylığı başvurusu esnasında ortaya çıktı. Çınkıl'ın başvuru sonrası ilçe teşkilatının önü adeta miting alanına döndü. Yüzlerce kişi Çınkıl'ı bağrına bastı diyebiliriz. Bundan da şunu anlayabiliriz ki; Yahya Çınkıl tabanda oldukça kuvvetli.

İşte merak edilen bir diğer konu da, Yahya Çınkıl'ın sokakta, yani tabanda olduğu gibi teşkilatta da ilgi görüp görmeyeceğiydi.

Gördük ki; Yahya Çınkıl sadece halk tarafından değil, AK Partili teşkilat mensupları tarafından da seviliyor.

Tanıtım toplantısında teşkilatlara "Yol Arkadaşlığı" ve "Uyumlu Çalışma" mesajları veren Çınkıl belli ki, teşkilat üyelerinin gönlünü kazanmış.

İlkadım Belediye Başkan Adaylığı için en iddialı isimlerden biri olan Çınkıl, sonuçlar her ne kadar açıklanmasa da, salondaki havaya ve ilgiye bakarak temayül yoklamasından oldukça başarılı ve güçlü çıktı diyebiliriz.

Gerek 20 yıllık belediyecilik ve bürokrasi tecrübesi gerekse sivil toplum kuruluşlarında yıllarca yöneticilik tecrübesi Yahya Çınkıl'ı zaten bir değil, bir kaç adım öne çıkarıyor.

Tecrübesiyle, teşkilatlarla koordine içerisinde yürüteceği İlkadım Belediye Başkanlığı görevinin üstesinden gelebilecek donanıma fazlasıyla sahip bir isim Yahya Çınkıl.

Son olarak şunu söyleyebilirim ki, elbette bizlere de Ankara'dan kulis bilgileri geliyor. Yahya Çınkıl sadece Samsun'da değil, Ankara'da da güçlü görülüyor.

AK Parti yönetiminin İlkadım Belediye Başkanlığı için aday belirlemede tabanda ve teşkilatta güçlü olan Yahya Çınkıl ismini dikkate alacağına şüphe yok.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
AKP
(02.02.2024 10:12 - #162)
TÜM BUNLARA RAĞMEN.......YEREL YÖNETİMLER BAŞKANI YUSUF ZİYA YILMAZ NE DERSE O OLUR. KALDI Kİ İ.KURNAZ-H.AY YUSUF BEYİN ASİL VE YEDEK ADAYI OLARAK GENEL MERKEZE ULAŞTI.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.