Vizyon Kuyumcu
Nuri Başar
Köşe Yazarı
Nuri Başar
 

Kim Kazandı?

Seçimlerde kazananlar ve kaybedenler olur ama bazıları her zaman kazanır. Onlar seçimi kaybetseler bile seçimlerden yine kazançlı çıkarlar. Bazıları da seçimi kazansa bile kaybederler. Bu durum kişinin şahsı ile değil, durduğu yer, bulunduğu taraf ve çizgisinin Hakk merkezli olup olmaması ile ilgilidir. Milli Görüş lideri Prof. Dr. Merhum Necmettin Erbakan; "Batıl bir davada zirve olmaktansa, Hakk davada zerre olmayı tercih ederim" sözü tam da bu durum ile ilgilidir. Ülkemizde pazar günü yerel seçimler yapıldı. Yine sonuca sevinen ve üzülenler oldu. Kazananlar sevinirken davası Hakk, çizgisi doğru olmayan kaybedenler üzüldüler. Aslında kaybedenin üzülmesi, durduğu yerin doğru olmadığının işareti olarak görülmelidir. Ancak Hakk bir çizgi üzerinde ve sadece Allah (c.c.) rızası için yola çıkanlar her halükarda huzur içindeler. Dâvâsı Hakk merkezli ve niyeti samimi olan seçimi kaybetse de kazançlıdır çünkü o emeğinin boşa gitmediğini bilir. Batıl tarafta saf tutan ise seçimi kazansa bile zarardadır. Bunun nedeni Hakk bir dâvânın karşısında yer almış ve Hakk'ın hakim olmasının önünde engel olmuştur. Özetlersek: İnandığı Hakk merkezli çizgiden taviz vermeden dimdik ayakta duran, kınayıcının kınamasına aldırış etmeyen, dünyevi çıkar için sağa sola savrulmayanlar her zaman olduğu gibi bu seçimlerden de kazançlı çıkmış ve diğerlerinden seçimi kazananlar bile kaybetmiştir. Seçimi kaybederken kazançlı çıkan kardeşlerime iki cihan saadeti dilerken, kazanırken kaybeden kardeşlerime hidayet temenni ve dileklerimle.
Ekleme Tarihi: 01 Nisan 2024 - Pazartesi
Nuri Başar

Kim Kazandı?

Seçimlerde kazananlar ve kaybedenler olur ama bazıları her zaman kazanır. Onlar seçimi kaybetseler bile seçimlerden yine kazançlı çıkarlar. Bazıları da seçimi kazansa bile kaybederler. Bu durum kişinin şahsı ile değil, durduğu yer, bulunduğu taraf ve çizgisinin Hakk merkezli olup olmaması ile ilgilidir. Milli Görüş lideri Prof. Dr. Merhum Necmettin Erbakan; "Batıl bir davada zirve olmaktansa, Hakk davada zerre olmayı tercih ederim" sözü tam da bu durum ile ilgilidir.

Ülkemizde pazar günü yerel seçimler yapıldı. Yine sonuca sevinen ve üzülenler oldu. Kazananlar sevinirken davası Hakk, çizgisi doğru olmayan kaybedenler üzüldüler. Aslında kaybedenin üzülmesi, durduğu yerin doğru olmadığının işareti olarak görülmelidir. Ancak Hakk bir çizgi üzerinde ve sadece Allah (c.c.) rızası için yola çıkanlar her halükarda huzur içindeler. Dâvâsı Hakk merkezli ve niyeti samimi olan seçimi kaybetse de kazançlıdır çünkü o emeğinin boşa gitmediğini bilir. Batıl tarafta saf tutan ise seçimi kazansa bile zarardadır. Bunun nedeni Hakk bir dâvânın karşısında yer almış ve Hakk'ın hakim olmasının önünde engel olmuştur.

Özetlersek: İnandığı Hakk merkezli çizgiden taviz vermeden dimdik ayakta duran, kınayıcının kınamasına aldırış etmeyen, dünyevi çıkar için sağa sola savrulmayanlar her zaman olduğu gibi bu seçimlerden de kazançlı çıkmış ve diğerlerinden seçimi kazananlar bile kaybetmiştir.

Seçimi kaybederken kazançlı çıkan kardeşlerime iki cihan saadeti dilerken, kazanırken kaybeden kardeşlerime hidayet temenni ve dileklerimle.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.