Vizyon Kuyumcu
Betül FIRAT
Köşe Yazarı
Betül FIRAT
 

Hobi İşte

Hayatı gerektiği gibi yaşadığımızı düşünüyor muyuz? Daha doğrusu hayatı dolu dolu yaşayabiliyor muyuz? Sadece gezip görmekten veya eğlenmekten bahsetmek hayatı iyi yaşadığımız anlamına gelmez.   İnsanlar nedense hobi edinmekten kaçınıyor. Hayat telaşları fazla olsa gerek. Durup dinlenmeye ve farklı ve kendilerini geliştirebilecekleri şeylere ihtiyaçları da olmasa gerek.   Herkes hayatın sıkıcılığından dem vuruyor ama yine de bunu değiştirmek için çaba göstermiyor. Oysaki hayatı güzelleştirmek için yapılabilecek o kadar çok şey olmasına rağmen.   Hobi diye geçmeyin. Her yönden insanı destekler. Bir şeyler yapıp vaktinizi değerlendirmiş olursunuz. Elinizden bir şeyler geldiğini görmüş olursunuz ve özgüveniniz yerine gelir. Hem duygusal hem de psikolojik olarak rahatlatır bunlar da sizi.   Kendi yeteneğinize göre seçme hakkınız da var üstelik. Bir enstrüman mı çalmak istiyorsunuz, başlayın o zaman. Spor mu, resim mi, edebiyat mı ne olursa başlamanın ve bir hobi edinmenin tam zamanı.   Hayat siz bir şeyler yapsanız da akacak yapmasanız da. O yüzden dolu dolu ve verimli geçirmek gerekir zamanı. Bu zaman içerisinde de kendinize en iyi gelecek bir hobi ile taçlandırabilirsiniz.   Boşa geçen vakitlerden şikâyet etmek yerine onu en iyi ne şekilde kullanabileceğinizi düşünün. Ortaya neler çıkarabileceğinizi ya da fikri ve bedeni olarak ne kadar kendinizi geliştirebileceğinizi düşünün.   Hayat sadece çalışmaktan ya da sadece eğlenmekten ibaret kalmaz bir hobiniz olduğu zaman. Hayatın dışında bir şeylerle meşgul olmak gerçekten insanı şuh kılan bir şey.   Hobiler sizi her yönde geliştirir. Becerileriniz artar, becerileriniz arttıkça analitik düşünmeniz de artar. Kim bilir belki de ‘alzheimer’ olmaktan bile korur. Beyninizi sürekli kullanmanızı da sağlar ki sağlık için en önemlisi körelmemektir.   Her yönden sizi besler hobileriniz. Altı üstü hobi işte, desek de her zaman hayata renk katmak için bize lazım olandır aslında.
Ekleme Tarihi: 02 Ekim 2023 - Pazartesi
Betül FIRAT

Hobi İşte

Hayatı gerektiği gibi yaşadığımızı düşünüyor muyuz? Daha doğrusu hayatı dolu dolu yaşayabiliyor muyuz? Sadece gezip görmekten veya eğlenmekten bahsetmek hayatı iyi yaşadığımız anlamına gelmez.

 

İnsanlar nedense hobi edinmekten kaçınıyor. Hayat telaşları fazla olsa gerek. Durup dinlenmeye ve farklı ve kendilerini geliştirebilecekleri şeylere ihtiyaçları da olmasa gerek.

 

Herkes hayatın sıkıcılığından dem vuruyor ama yine de bunu değiştirmek için çaba göstermiyor. Oysaki hayatı güzelleştirmek için yapılabilecek o kadar çok şey olmasına rağmen.

 

Hobi diye geçmeyin. Her yönden insanı destekler. Bir şeyler yapıp vaktinizi değerlendirmiş olursunuz. Elinizden bir şeyler geldiğini görmüş olursunuz ve özgüveniniz yerine gelir. Hem duygusal hem de psikolojik olarak rahatlatır bunlar da sizi.

 

Kendi yeteneğinize göre seçme hakkınız da var üstelik. Bir enstrüman mı çalmak istiyorsunuz, başlayın o zaman. Spor mu, resim mi, edebiyat mı ne olursa başlamanın ve bir hobi edinmenin tam zamanı.

 

Hayat siz bir şeyler yapsanız da akacak yapmasanız da. O yüzden dolu dolu ve verimli geçirmek gerekir zamanı. Bu zaman içerisinde de kendinize en iyi gelecek bir hobi ile taçlandırabilirsiniz.

 

Boşa geçen vakitlerden şikâyet etmek yerine onu en iyi ne şekilde kullanabileceğinizi düşünün. Ortaya neler çıkarabileceğinizi ya da fikri ve bedeni olarak ne kadar kendinizi geliştirebileceğinizi düşünün.

 

Hayat sadece çalışmaktan ya da sadece eğlenmekten ibaret kalmaz bir hobiniz olduğu zaman. Hayatın dışında bir şeylerle meşgul olmak gerçekten insanı şuh kılan bir şey.

 

Hobiler sizi her yönde geliştirir. Becerileriniz artar, becerileriniz arttıkça analitik düşünmeniz de artar. Kim bilir belki de ‘alzheimer’ olmaktan bile korur. Beyninizi sürekli kullanmanızı da sağlar ki sağlık için en önemlisi körelmemektir.

 

Her yönden sizi besler hobileriniz. Altı üstü hobi işte, desek de her zaman hayata renk katmak için bize lazım olandır aslında.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.