Vizyon Kuyumcu

Trump’tan İran Görüşmesine Fren, Pakistan Zirvesi İptal Edildi

Dünya 25.04.2026 - 22:53, Güncelleme: 25.04.2026 - 22:53
 

Trump’tan İran Görüşmesine Fren, Pakistan Zirvesi İptal Edildi

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile İslamabad’da yapılması planlanan kritik müzakereyi “zaman kaybı” diyerek iptal etti; Washington’dan Tahran’a “İstiyorlarsa bizi arasınlar” mesajı geldi.

ABD Başkanı Donald Trump, Pakistan’da yapılması planlanan İran-ABD müzakere görüşmesini iptal etti. Trump, “Hiçbir anlamı yok” diyerek heyetin 18 saatlik uçuşla İslamabad’a gitmesini durdurdu. ABD Başkanı Donald Trump, İran ile yürütülmesi planlanan diplomatik temaslara ilişkin dikkat çeken bir karar aldı. Pakistan’ın başkenti İslamabad’da yapılması beklenen ikinci tur müzakereler, Trump’ın talimatıyla iptal edildi. MÜZAKERE SÜRECİ ASKIYA ALINDI İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi’nin Pakistan’a gitmesinin ardından, ABD heyetinin de bölgeye gönderilmesi planlanıyordu. Beyaz Saray, Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ile Trump’ın damadı Jared Kushner’ın görüşmelere katılacağını duyurmuştu. Ancak bu plan son anda rafa kaldırıldı. “18 SAATLİK UÇUŞA DEĞMEZ” Trump, kararına ilişkin yaptığı açıklamada görüşmelerin mevcut seyrini eleştirerek, “Witkoff ve Kushner’ın 18 saat uçup Pakistan’a gitmesinin hiçbir anlamı yok” ifadelerini kullandı. Bu kararın savaşın devam edeceği anlamına gelmediğini belirten Trump, sürecin henüz netleşmediğini söyledi. “TÜM KOZLAR BİZİM ELİMİZDE” ABD Başkanı Trump, açıklamasında sert ifadeler de kullandı. “Tüm kartlar bizim elimizde. Bizi istedikleri zaman arayabilirler ancak boş konuşmalar için uzun yolculuklar yapmayacağız” diyen Trump, İran tarafını doğrudan temas kurmaya çağırdı. ATEŞKES SONRASI DİPLOMASİ TIKANMIŞTI ABD ile İran arasında, İsrail’in de dahil olduğu çatışmaların 40. gününde Trump tarafından iki haftalık ateşkes ilan edilmişti. Ateşkesin ardından Pakistan’ın arabuluculuğunda ilk temas İslamabad’da gerçekleştirilmiş ancak görüşmelerden somut bir sonuç çıkmamıştı. Planlanan ikinci tur görüşmelerin iptal edilmesi, taraflar arasındaki diplomatik sürecin yeniden belirsizliğe girdiği şeklinde yorumlandı.
ABD Başkanı Donald Trump, İran ile İslamabad’da yapılması planlanan kritik müzakereyi “zaman kaybı” diyerek iptal etti; Washington’dan Tahran’a “İstiyorlarsa bizi arasınlar” mesajı geldi.

ABD Başkanı Donald Trump, Pakistan’da yapılması planlanan İran-ABD müzakere görüşmesini iptal etti. Trump, “Hiçbir anlamı yok” diyerek heyetin 18 saatlik uçuşla İslamabad’a gitmesini durdurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile yürütülmesi planlanan diplomatik temaslara ilişkin dikkat çeken bir karar aldı. Pakistan’ın başkenti İslamabad’da yapılması beklenen ikinci tur müzakereler, Trump’ın talimatıyla iptal edildi.

MÜZAKERE SÜRECİ ASKIYA ALINDI
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi’nin Pakistan’a gitmesinin ardından, ABD heyetinin de bölgeye gönderilmesi planlanıyordu. Beyaz Saray, Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ile Trump’ın damadı Jared Kushner’ın görüşmelere katılacağını duyurmuştu. Ancak bu plan son anda rafa kaldırıldı.

“18 SAATLİK UÇUŞA DEĞMEZ”
Trump, kararına ilişkin yaptığı açıklamada görüşmelerin mevcut seyrini eleştirerek, “Witkoff ve Kushner’ın 18 saat uçup Pakistan’a gitmesinin hiçbir anlamı yok” ifadelerini kullandı. Bu kararın savaşın devam edeceği anlamına gelmediğini belirten Trump, sürecin henüz netleşmediğini söyledi.

“TÜM KOZLAR BİZİM ELİMİZDE”
ABD Başkanı Trump, açıklamasında sert ifadeler de kullandı. “Tüm kartlar bizim elimizde. Bizi istedikleri zaman arayabilirler ancak boş konuşmalar için uzun yolculuklar yapmayacağız” diyen Trump, İran tarafını doğrudan temas kurmaya çağırdı.

ATEŞKES SONRASI DİPLOMASİ TIKANMIŞTI
ABD ile İran arasında, İsrail’in de dahil olduğu çatışmaların 40. gününde Trump tarafından iki haftalık ateşkes ilan edilmişti. Ateşkesin ardından Pakistan’ın arabuluculuğunda ilk temas İslamabad’da gerçekleştirilmiş ancak görüşmelerden somut bir sonuç çıkmamıştı.

Planlanan ikinci tur görüşmelerin iptal edilmesi, taraflar arasındaki diplomatik sürecin yeniden belirsizliğe girdiği şeklinde yorumlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.