Thorsten Fink Kocaeli Yenilgisini Değerlendirdi: ‘Yaptığımız Bir Hatanın Bedelini Ödedik’
Thorsten Fink Kocaeli Yenilgisini Değerlendirdi: ‘Yaptığımız Bir Hatanın Bedelini Ödedik’
Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, Kocaelispor karşısında iyi futbol oynadıklarını ancak tek bir hatanın mağlubiyeti getirdiğini söyledi. Fink, takımın hücumdaki eksiklerine dikkat çekerken yeni transferlerin dönüşüyle daha iyi sonuçlar beklediğini ifade etti.
Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, Kocaelispor karşısında iyi futbol oynadıklarını ancak tek bir hatanın mağlubiyeti getirdiğini söyledi. Fink, takımın hücumdaki eksiklerine dikkat çekerken yeni transferlerin dönüşüyle daha iyi sonuçlar beklediğini ifade etti.
Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, Kocaelispor karşısında alınan 1-0’lık mağlubiyetin ardından yaptığı açıklamada takımının ortaya koyduğu futboldan memnun olduğunu söyledi. 19 şut çektiklerini ve rakiplerinden daha fazla gol fırsatı ürettiklerini belirten Fink, “Eğer bugün sahada bir forvetimiz olsaydı, belki de karşılaşmayı kazanabilirdik” dedi.
Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında deplasmanda Kocaelispor'a 1-0 mağlup olan Samsunspor'da Teknik Direktör Thorsten Fink, karşılaşmanın ardından basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Alınan mağlubiyete rağmen takımının oyunundan memnun olduğunu belirten Fink, özellikle ilk yarıda yakalanan fırsatların değerlendirilememesinin sonuca doğrudan etki ettiğini söyledi.
“Çok iyi bir performans ortaya koyduk”
Karşılaşmayı değerlendiren Fink, Samsunspor'un sahada iyi bir oyun ortaya koyduğunu belirterek, takımının üretkenliğine dikkat çekti. Fink, “Maça baktığımızda çok iyi bir performans ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. İyi bir maç oynadık ve sahada iyi bir oyun sergiledik. Özellikle ilk yarıda üç net gol fırsatı yakaladık ancak ne yazık ki bunları değerlendiremedik” diye konuştu.
Samsunspor'un hücumdaki eksikliğinin maçın sonucunda belirleyici olduğunu savunan Alman teknik adam, dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu.
“19 şutumuz var”
Fink, Samsunspor'un maç boyunca ürettiği hücum istatistiklerine de vurgu yaptı. Kırmızı-beyazlı takımın 19 şut çektiğini belirten Fink, gol pozisyonu üretme konusunda rakiplerinden daha etkili olduklarını ifade etti. Tecrübeli teknik direktör, “Yaptığımız bir hatanın bedelini ödedik. Bunun dışında istatistiklere baktığımızda 19 şutumuz var. Gol fırsatı yaratma ve pozisyona girme anlamında rakibimizden daha fazla olumlu iş yapan taraf bizdik. Genel olarak takımımızın ortaya koyduğu performanstan çok memnunum” diye kaydetti.
“Puanlara ihtiyacımız var”
Ortaya konulan oyunun kendisini memnun ettiğini ancak puan kaybının da farkında olduklarını belirten Fink, Samsunspor'un puana ihtiyacı olduğunu söyledi. Fink, “Elbette puana ve puanlara ihtiyacımız var ancak bugün bunu başaramadık” ifadelerini kullandı. Samsunspor'un önümüzdeki haftalarda eksik oyuncularının da takıma dönmesiyle daha güçlü bir kadroya sahip olacağını belirten Fink, özellikle yeni transferlerin takıma katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi.
Eraković gelecek hafta oynayabilecek
Samsunspor'un yeni transferlerinden Eraković'in gelecek hafta forma giyebileceğini açıklayan Fink, yeni forvet Bayo'nun ise henüz hazır olmadığı için Kocaelispor karşılaşmasında kullanılmadığını söyledi.
Fink, Bayo'nun mayıs ayından bu yana resmi maç oynamadığını belirterek, “Yeni transferimiz Bayo ise mayıs ayından bu yana herhangi bir resmi maç oynamadığı için bugün kendisini kullanamadık ve kadroya dahil edemedik” dedi.
Marius için tedbir kararı
Samsunspor'un önemli oyuncularından Marius'un da karşılaşmada forma giymemesine değinen Fink, oyuncunun sağlık ekibinin değerlendirmesi doğrultusunda riske edilmediğini açıkladı.
Fink, Marius'un çarşamba gününden itibaren takımla antrenmanlara başlayacağını belirterek, oyuncunun dönüşünün hücum hattında kendilerine önemli seçenekler sunacağını ifade etti.
Marius'un yanı sıra Saikouba'yı da kanat bölgesinde değerlendirebileceğini belirten Fink, kadro alternatiflerinin artacağını söyledi.
“Forma rekabeti artacak”
Yeni transferlerle birlikte takım içerisindeki rekabetin de yükseleceğini ifade eden Thorsten Fink, bunun Samsunspor'a olumlu yansıyacağı görüşünde.
Fink, Eraković'in savunmaya, Bayo'nun ise hücum hattına önemli katkı sağlayacağını belirterek, “Geleceği inşa etmek adına gerçekleştirdiğimiz transferlerden dolayı mutluyum. Eraković’in stoper olarak aramıza katılması ve kulübümüzün kadrosuna kattığı yeni forvetimiz Bayo ile birlikte takım içerisindeki forma rekabetinin de artacağını düşünüyorum. Bunun bize pozitif bir etki sağlayacağına inanıyorum” diye ifade etti.
Elliot Watt da forma giyemedi
Samsunspor'da Elliot Watt'ın da cezası nedeniyle Kocaelispor karşılaşmasında forma giyemediğini hatırlatan Fink, eksik oyuncuların geri dönmesiyle takımın daha güçlü bir yapıya kavuşacağını söyledi.
Yeni oyuncuların takıma adapte olması, birlikte daha fazla maç oynanması ve takımın ritim kazanmasıyla sonuçların da olumlu yönde değişeceğine inandığını belirten Fink, Samsunspor'un geleceğine ilişkin umutlu konuştu.
“Yeni oyuncularımızın takıma katılması, birlikte daha fazla maç oynamamız ve ritim kazanmamızla çok daha iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum.”
Fink, Samsunspor'un gerçekleştirdiği transferlerden duyduğu memnuniyeti yineleyerek, takımın geleceğine olumlu baktığını ifade etti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

