Vizyon Kuyumcu

SAYİDER Başkanı Ramazan Mırık Avrupa’da Yatırımcı Avında

Ekonomi 31.10.2023 - 11:26, Güncelleme: 31.10.2023 - 11:26
 

SAYİDER Başkanı Ramazan Mırık Avrupa’da Yatırımcı Avında

Samsunlu Almancılar ve Yabancı İş Adamları Derneği Başkanı Ramazan Mırık, Uluslararası Demokratlar Birliği Genel Başkanı Köksal Kuş'un Samsun Valisi Orhan Tavlı'yı ziyaretinde, Tavlı'nın Samsun'a turizm ve yatırımcı davet edilmesi talebi üzerine Mırık ve Kuş Avrupa'da çalışma başlattı.

Geçtiğimiz haftalarda Samsunlu Almancılar ve Yabancı İş Adamları Derneği Başkanı Ramazan Mırık'ın davetlisi olarak Samsun'a gelen Uluslararası Demokratlar Birliği Genel Başkanı Köksal Kuş, Samsun'da bir dizi ziyarette bulunmuş ve ziyaret edilenler arasında Samsun Valisi Orhan Tavlı'da vardı. Tavlı kendisini ziyaret eden Mırık ve Kuş'tan Avrupa’da yaşayan iş adamlarının Samsun’a davet edilerek yatırım yapmaları konusunda çalışma başlatılmasını talep etmişti.   Vali Tavlı'nın bu talebi üzerine, Uluslararası Demokratlar Birliği tarafından Köln'de düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonu'nda Mırık ve Kuş, işadamlarını Samsun’a davet ederek yatırım yapmaları ve turistlik organizeler düzenlenmesi için kulis çalışması başlattı. Köln Başkonsolos Turhan Kaya da resepsiyona katılırken, resepsiyon Hollanda, İsviçre, Fransa gibi pek çok ülkeden işadamının katıldığı geniş bir organizasyon oldu.     Resepsiyon sonrası SAYİDER Avrupa Sorumlusu Adem Taflan ve SAYİDER Berlin Sorumlusu Cemal Kurtoğlu ile de toplantı yaparak istişarelerde bulunan Ramazan Mırık, yapılacak çalışmalar hakkında fikir alış verişinde bulundu. SAYİDER’in Avrupa’daki tüm ülkelerde yaşayan gurbetçilere temas ettiğini söyleyen Başkan Mırık, “Valimiz Orhan Tavlı’nın talebini hayata geçirmek için tüm SAYİDER ekibi seferber oldu” dedi.     Samsun'a yatırım gelmesi ve turizmin gelişmesine büyük önem verdiklerini kaydeden Ramazan Mırık, "Bir şehrin gelişmesi için yatırım ve turizm çok önemli iki etken. Sayın Valimiz Orhan Tavlı da bu iki etkenin öneminde bir vali. Kendisini ziyaret ettiğimizde, bizden Samsun'a Avrupalı yatırımcıları davet etmemizi talep etti. Bu çerçevede Köln'de düzenlenen resepsiyonda işadamlarıyla görüşmeler gerçekleştirdik. Önümüzdeki haftalarda Uluslararası Demokratlar Birliği Genel Başkanı Köksal Kuş ülkemize gelecek ve Samsun'a yatırım yapılması ve turizmini geliştirmek için neler yapabileceğimizi tekrar masaya yatıracağız" şeklinde konuştu.  
Samsunlu Almancılar ve Yabancı İş Adamları Derneği Başkanı Ramazan Mırık, Uluslararası Demokratlar Birliği Genel Başkanı Köksal Kuş'un Samsun Valisi Orhan Tavlı'yı ziyaretinde, Tavlı'nın Samsun'a turizm ve yatırımcı davet edilmesi talebi üzerine Mırık ve Kuş Avrupa'da çalışma başlattı.

Geçtiğimiz haftalarda Samsunlu Almancılar ve Yabancı İş Adamları Derneği Başkanı Ramazan Mırık'ın davetlisi olarak Samsun'a gelen Uluslararası Demokratlar Birliği Genel Başkanı Köksal Kuş, Samsun'da bir dizi ziyarette bulunmuş ve ziyaret edilenler arasında Samsun Valisi Orhan Tavlı'da vardı. Tavlı kendisini ziyaret eden Mırık ve Kuş'tan Avrupa’da yaşayan iş adamlarının Samsun’a davet edilerek yatırım yapmaları konusunda çalışma başlatılmasını talep etmişti.

 

Vali Tavlı'nın bu talebi üzerine, Uluslararası Demokratlar Birliği tarafından Köln'de düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonu'nda Mırık ve Kuş, işadamlarını Samsun’a davet ederek yatırım yapmaları ve turistlik organizeler düzenlenmesi için kulis çalışması başlattı. Köln Başkonsolos Turhan Kaya da resepsiyona katılırken, resepsiyon Hollanda, İsviçre, Fransa gibi pek çok ülkeden işadamının katıldığı geniş bir organizasyon oldu.

 

 

Resepsiyon sonrası SAYİDER Avrupa Sorumlusu Adem Taflan ve SAYİDER Berlin Sorumlusu Cemal Kurtoğlu ile de toplantı yaparak istişarelerde bulunan Ramazan Mırık, yapılacak çalışmalar hakkında fikir alış verişinde bulundu. SAYİDER’in Avrupa’daki tüm ülkelerde yaşayan gurbetçilere temas ettiğini söyleyen Başkan Mırık, “Valimiz Orhan Tavlı’nın talebini hayata geçirmek için tüm SAYİDER ekibi seferber oldu” dedi.

 

 

Samsun'a yatırım gelmesi ve turizmin gelişmesine büyük önem verdiklerini kaydeden Ramazan Mırık, "Bir şehrin gelişmesi için yatırım ve turizm çok önemli iki etken. Sayın Valimiz Orhan Tavlı da bu iki etkenin öneminde bir vali. Kendisini ziyaret ettiğimizde, bizden Samsun'a Avrupalı yatırımcıları davet etmemizi talep etti. Bu çerçevede Köln'de düzenlenen resepsiyonda işadamlarıyla görüşmeler gerçekleştirdik. Önümüzdeki haftalarda Uluslararası Demokratlar Birliği Genel Başkanı Köksal Kuş ülkemize gelecek ve Samsun'a yatırım yapılması ve turizmini geliştirmek için neler yapabileceğimizi tekrar masaya yatıracağız" şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.