Samsun’da 9 Köpek Silahla Vurularak Öldürüldü
Samsun’da 9 Köpek Silahla Vurularak Öldürüldü
Samsun İlkadım İlçesi Kadamut Mahallesi’nde 9 köpek silahla vurularak katledilmiş halde bulundu. Samsun Valiliği olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlattı.
Samsun İlkadım İlçesi Kadamut Mahallesi’nde 9 köpek silahla vurularak katledilmiş halde bulundu. Samsun Valiliği olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlattı.
Samsun’un İlkadım ilçesi Kadamut Mahallesi’nde yaşanan vahşet, hem bölgede hem de sosyal medyada büyük tepkiye yol açtı. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, aşılı olduğu belirtilen 9 sokak köpeğini silahla vurup öldürdü. Köpeklerin çöp konteynerine mavi poşetlere sarılarak bırakıldığı ortaya çıktı.
MAVİ POŞETLER İÇİNDE 9 KÖPEK ÖLÜ BULUNDU
Kadamut Mahallesi Kurtuluş Yolu üzerinde sokak hayvanlarını beslemeye gelen hayvanseverler, büyük bir şok yaşadı. Çöp konteyneri içinde mavi poşetlere sarılmış halde 9 ölü köpekle karşılaşan hayvanseverler, durumu hemen jandarmaya bildirdi.
İlkadım İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri olay yerinde inceleme başlatırken, çevredeki güvenlik kameralarının da incelendiği öğrenildi.
SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ: “BU CANİLİK CEZASIZ KALMASIN”
Olayın duyulmasının ardından sosyal medya kullanıcıları tepki göstererek faillerin bir an önce yakalanmasını istedi. Hayvanseverler, aşılı ve mahalle tarafından bakılan köpeklerin bu şekilde öldürülmesine sert tepki gösterdi. Bölgede derin üzüntü yaşanırken, vatandaşlar benzer olayların yaşanmaması için daha sıkı denetim talep etti.
SAMSUN VALİLİĞİ: “ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI”
Samsun Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“ İlkadım ilçesi Kadamut Mahallesi sınırları içerisinde saat 19.30 sıralarında bir vatandaşımız tarafından 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbarda, 9 köpeğin ölü olarak çöp kutusu içerisinde bulunduğu bildirilmiş olup olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.” Valilik, sürecin titizlikle takip edildiğini belirtti.
HAYVANSEVERLER İSYAN ETTİ: “BARINAK YAKININDA BULUNMASI ŞÜPHE UYANDIRIYOR”
Köpeklerin cansız bedenlerinin barınak bölgesine yakın bir noktada bulunması ise hayvanseverler arasında ayrı bir endişeye neden oldu. Gönüllüler, olayın aydınlatılması ve faillerin cezalandırılması için yetkililere çağrıda bulundu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

