Vizyon Kuyumcu

Özman: ‘Hükümet Piyasaya Döviz Satacak!’

Ekonomi 16.03.2023 - 07:21, Güncelleme: 26.05.2023 - 11:54
 

Özman: ‘Hükümet Piyasaya Döviz Satacak!’

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, seçimlerde hükümetin piyasaya para süreceği, buna karşılık döviz kurlarının aynı seviyede kalabilmesi için döviz satacağının düşünüldüğünü dile getirdi.

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, seçimlerde hükümetin piyasaya para süreceği, buna karşılık döviz kurlarının aynı seviyede kalabilmesi için döviz satacağının düşünüldüğünü dile getirdi.   Türkiye genel seçime giderken ekonominin seyri piyasalarda merak ediliyor. 14 Mayıs 2023 tarihine seçim kararının alınmasının ardından piyasaların bu kararı olumlu karşılaması sevindirdi. Özellikle döviz kurlarında büyük bir dalgalanmanın yaşanmaması olumlu karşılanırken seçim sürecinde de afaki bir dalgalanmanın yaşanmayacağı öngörüsü hakim. Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman’da hükümetin piyasalarda olumsuz bir havanın esmemesi için tedbirlerini aldığını söyledi.   'ENFLASYONA KARŞI KREDİ FAİZLERİ ARTIRILDI' Hükümetin seçime kadar para politikasını gevşetmesine rağmen, açık piyasa işlemleriyle döviz satarak döviz kurlarını mevcut seviyesinde tutmaya gayret göstereceğinin beklendiğini dile getiren Salih Özman, "Döviz kurlarını mevcut seviyesinde tutmak için döviz satışı işlemleri yapılırken, piyasalara seçim için para sürülecek ve bu yüzden para bolluğu yaşanacak. Piyasada fazla para olması vatandaşın dövize ve altına yönelmesine neden olacağı ve bununda döviz kurlarının ve enflasyonun artması tehdidini doğurması karşısında hükümet kendince tedbir paketlerini hayata geçirdiğini görmekteyiz" dedi.    'GÜNÜ KURTARMA POLİTAKASI' Enflasyonun dizginlenmesi için hükümet tüketici kredi faizlerine ilave faiz getirdiğini söyleyen Başkan Özman, "Hükümet seçim için piyasaya para sürmeye hazırlanırken, bankaların yükümlülüklerini artırarak tüketici kredi faizlerini bankaların artırmasını sağladı. Seçimlere çok uzun zaman olmadığı için, piyasaya döviz satarak ve kredi faiz oranlarını artırarak bu süreci fazla hasarsız atlatmayı hedeflediği görülmekte.  Seçimlere fazla süre olmadığı için bu günü kurtarma tedbirleri ile başarı sağlayabilir" diye konuştu.   'ACI RECETE KAÇINILMAZ' Seçimden sonra kim gelirse gelsin, seçimlerden hangi sonuç çıkar ise çıksın vatandaşın acı reçeteyle karşı karşıya kalmasının kaçınılmaz olacağını vurgulayan Özman, "Seçimden sonrası tufan. Pandemiden itibaren hükümetin günü kurtarma politikaları artık sona gelmiştir. Kalıcı tedbirler,  yapıcı reformların hayata geçirilmesi kaçınılmazdır. Artık günü kurtarma politikalarıyla gitmediği ortada. Seçimlerin hemen ardından kurulacak olan hükümetin, vatandaşa acı reçeteyi sunmaktan başka çaresi yoktur. Seçimlerden sonra ekonomik anlamda zor günler vatandaşın kapısına dayanmış olacak" şeklinde konuştu.   Haber: Sezer SEZER
Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, seçimlerde hükümetin piyasaya para süreceği, buna karşılık döviz kurlarının aynı seviyede kalabilmesi için döviz satacağının düşünüldüğünü dile getirdi.

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, seçimlerde hükümetin piyasaya para süreceği, buna karşılık döviz kurlarının aynı seviyede kalabilmesi için döviz satacağının düşünüldüğünü dile getirdi.

 

Türkiye genel seçime giderken ekonominin seyri piyasalarda merak ediliyor. 14 Mayıs 2023 tarihine seçim kararının alınmasının ardından piyasaların bu kararı olumlu karşılaması sevindirdi. Özellikle döviz kurlarında büyük bir dalgalanmanın yaşanmaması olumlu karşılanırken seçim sürecinde de afaki bir dalgalanmanın yaşanmayacağı öngörüsü hakim. Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman’da hükümetin piyasalarda olumsuz bir havanın esmemesi için tedbirlerini aldığını söyledi.

 

'ENFLASYONA KARŞI KREDİ FAİZLERİ ARTIRILDI'
Hükümetin seçime kadar para politikasını gevşetmesine rağmen, açık piyasa işlemleriyle döviz satarak döviz kurlarını mevcut seviyesinde tutmaya gayret göstereceğinin beklendiğini dile getiren Salih Özman, "Döviz kurlarını mevcut seviyesinde tutmak için döviz satışı işlemleri yapılırken, piyasalara seçim için para sürülecek ve bu yüzden para bolluğu yaşanacak. Piyasada fazla para olması vatandaşın dövize ve altına yönelmesine neden olacağı ve bununda döviz kurlarının ve enflasyonun artması tehdidini doğurması karşısında hükümet kendince tedbir paketlerini hayata geçirdiğini görmekteyiz" dedi. 

 

'GÜNÜ KURTARMA POLİTAKASI'
Enflasyonun dizginlenmesi için hükümet tüketici kredi faizlerine ilave faiz getirdiğini söyleyen Başkan Özman, "Hükümet seçim için piyasaya para sürmeye hazırlanırken, bankaların yükümlülüklerini artırarak tüketici kredi faizlerini bankaların artırmasını sağladı. Seçimlere çok uzun zaman olmadığı için, piyasaya döviz satarak ve kredi faiz oranlarını artırarak bu süreci fazla hasarsız atlatmayı hedeflediği görülmekte.  Seçimlere fazla süre olmadığı için bu günü kurtarma tedbirleri ile başarı sağlayabilir" diye konuştu.

 

'ACI RECETE KAÇINILMAZ'
Seçimden sonra kim gelirse gelsin, seçimlerden hangi sonuç çıkar ise çıksın vatandaşın acı reçeteyle karşı karşıya kalmasının kaçınılmaz olacağını vurgulayan Özman, "Seçimden sonrası tufan. Pandemiden itibaren hükümetin günü kurtarma politikaları artık sona gelmiştir. Kalıcı tedbirler,  yapıcı reformların hayata geçirilmesi kaçınılmazdır. Artık günü kurtarma politikalarıyla gitmediği ortada. Seçimlerin hemen ardından kurulacak olan hükümetin, vatandaşa acı reçeteyi sunmaktan başka çaresi yoktur. Seçimlerden sonra ekonomik anlamda zor günler vatandaşın kapısına dayanmış olacak" şeklinde konuştu.

 

Haber: Sezer SEZER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.