Vizyon Kuyumcu

Dündar, AK Parti'ye 2. Fakıbaba Vakası Yaşatmak İstiyor!

Siyaset 07.02.2024 - 01:42, Güncelleme: 07.02.2024 - 01:42
 

Dündar, AK Parti'ye 2. Fakıbaba Vakası Yaşatmak İstiyor!

Yeniden Refah Partisi'nden Çarşamba Belediye Başkanı Adayı olarak açıklanması beklenen Hüseyin Dündar'ın son anda bağımsız aday olduğunu açıklaması üzerine Yeniden Refah Partisi SBB Adayı Adem Güney, "Dündar seçimlerde bağımsız kazanarak AK Parti'ye dönmeyi amaçlıyor" dedi.

Samsun'un Çarşamba İlçesinde 3 dönem belediye başkanlık görevi yapan Hüseyin Dündar, AK Parti'nin aday adayı olduğu Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olarak gösterilmemesi ve ardından Çarşamba’ya rotayı kırmasına rağmen AK Parti'nin Çarşamba adayı da yapmaması üzerine bağımsız olarak Çarşamba'dan adaylığını açıkladı. GÜNEY: ÖNÜMÜZE BAKACAĞIZ Yeniden Refah Partisi SBB Adayı Adem Güney, Hüseyin Dündar'ın Yeniden Refah ile isminin anılmasına rağmen bağımsız olarak aday çıkması hakkında, "Son ana kadar bizden aday olacaktı ama son anda sebebini bilmediğimiz bir nedenle bağımsız olarak aday oldu. Hüseyin Dündar bağımsız olarak seçimleri kazanmayı ve ardından AK Parti'ye katılmayı düşünüyor olabilir. Hüseyin Dündar'a seçimlerde başarılar dileriz. Biz Erbakan Hocamızın mirasını taşıyan neferleriz ve önümüze bakacağız" dedi. DÜNDAR'DAN FAKIBABA TAKTİĞİ Mİ? Hüseyin Dündar'ın bağımsız adaylıkla seçim kazanıp tekrar AK Parti'ye katılacağı iddiaları siyasette "Fakıbaba" taktiği olarak hatırlanıyor. Bilindiği gibi; Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti adayı olarak girdiği 2004 yerel seçimlerinde Şanlıurfa Belediye Başkanı seçildi. 2009 yerel seçimleri öncesinde partisindeki temayül yoklamasında birinci olmasına karşın aday gösterilmedi. Fakıbaba, aday gösterilmemesi üzerine Ocak 2009'da partiden istifa etti ve seçimlerde bağımsız aday olduğunu açıkladı. Seçimlerden zaferle ayrılan Fakıbaba daha sonra tekrar AK Parti'ye dönmüştü. Haber: Berat GONCA
Yeniden Refah Partisi'nden Çarşamba Belediye Başkanı Adayı olarak açıklanması beklenen Hüseyin Dündar'ın son anda bağımsız aday olduğunu açıklaması üzerine Yeniden Refah Partisi SBB Adayı Adem Güney, "Dündar seçimlerde bağımsız kazanarak AK Parti'ye dönmeyi amaçlıyor" dedi.

Samsun'un Çarşamba İlçesinde 3 dönem belediye başkanlık görevi yapan Hüseyin Dündar, AK Parti'nin aday adayı olduğu Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olarak gösterilmemesi ve ardından Çarşamba’ya rotayı kırmasına rağmen AK Parti'nin Çarşamba adayı da yapmaması üzerine bağımsız olarak Çarşamba'dan adaylığını açıkladı.

GÜNEY: ÖNÜMÜZE BAKACAĞIZ
Yeniden Refah Partisi SBB Adayı Adem Güney, Hüseyin Dündar'ın Yeniden Refah ile isminin anılmasına rağmen bağımsız olarak aday çıkması hakkında, "Son ana kadar bizden aday olacaktı ama son anda sebebini bilmediğimiz bir nedenle bağımsız olarak aday oldu. Hüseyin Dündar bağımsız olarak seçimleri kazanmayı ve ardından AK Parti'ye katılmayı düşünüyor olabilir. Hüseyin Dündar'a seçimlerde başarılar dileriz. Biz Erbakan Hocamızın mirasını taşıyan neferleriz ve önümüze bakacağız" dedi.

DÜNDAR'DAN FAKIBABA TAKTİĞİ Mİ?
Hüseyin Dündar'ın bağımsız adaylıkla seçim kazanıp tekrar AK Parti'ye katılacağı iddiaları siyasette "Fakıbaba" taktiği olarak hatırlanıyor. Bilindiği gibi; Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti adayı olarak girdiği 2004 yerel seçimlerinde Şanlıurfa Belediye Başkanı seçildi. 2009 yerel seçimleri öncesinde partisindeki temayül yoklamasında birinci olmasına karşın aday gösterilmedi. Fakıbaba, aday gösterilmemesi üzerine Ocak 2009'da partiden istifa etti ve seçimlerde bağımsız aday olduğunu açıkladı. Seçimlerden zaferle ayrılan Fakıbaba daha sonra tekrar AK Parti'ye dönmüştü.

Haber: Berat GONCA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.