Vizyon Kuyumcu

Avukatlık Ücretini Kuruma Yüklemiş!

Gündem 21.09.2023 - 01:39, Güncelleme: 21.09.2023 - 01:39
 

Avukatlık Ücretini Kuruma Yüklemiş!

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü görevinden alınan Muhammet Ali Oruç görevden alınacağı haberini yapan Samsun Etik Haber'e dava açmıştı. Oruç, dava açılmasından 2 gün sonra görevden alınırken, Oruç davayı şahsı adına değil de yönettiği kurum üzerinden dava açarak avukatlık ücretini de kuruma ödettiği ortaya çıktı.

Samsun Etik Haber 15 Eylül 2023 tarihinde İl Müdürü Oruç'un görevden alınacağı iddialarının "Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç'un Görevde Kalması İçin Uğraşan Rantçı AKP'liler mi var?" başlıklı haber ile haberleştirdi. Yayınlanan habere Oruç başında bulunduğu Samsun İl Sağlık Müdürlüğü dava açtı. Açılan dava neticesinde 18 Eylül'de yayınlanan haber Samsun 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yayından kaldırıldı.   Haberin yayından kaldırılması için mahkemeye sunulan dilekçede "Yayımlanan haber içeriğinin gerçeklikle hiçbir ilgisinin bulunmadığını, itibar zedeleyen ve mesnetsiz ithamlar içerdiğini, Muhammet Ali Oruç'un, Samsun İl Sağlık Müdürü olarak görev yaptığını, kamuoyu nezdinde kurumsal ve sosyal saygınlığa sahip olduğunu, izni olmaksızın ismi ve fotoğrafı kullanılmıştır" denildiği görüldü.   Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından mahkemeye sunulan dilekçede il müdürünün haberde isminin ve fotoğrafının izinsiz kullanılmasının suç gibi gösterilmeye çalışıldığı ortaya çıktı. Adeta yargı skandalı sayılacak dilekçe ile haberin kaldırılma talebi karşısında, Samsun 1. Sulh Ceza Mahkemesi 2023/5444 D.İş kararı ile haberin yayından kaldırılmasına karar verdi! Haberin içeriği Oruç'un görevden alınacağı iddialarını taşırken, davayı Oruç değil de Samsun Sağlık İl Müdürlüğü açtı.   Haber 18 Eylül'de yayından kaldırılırken, 20 Eylül'de Sağlık Bakanlığı Oruç'u görevden aldı. Oruç kendisiyle ilgili haber için davayı kuruma açtırarak giderayak davanın avukatlık masrafını kendisi değil Samsun Sağlık İl Müdürlüğüne ödetmiş oldu.   Haber: Berat GONCA                
Samsun İl Sağlık Müdürlüğü görevinden alınan Muhammet Ali Oruç görevden alınacağı haberini yapan Samsun Etik Haber'e dava açmıştı. Oruç, dava açılmasından 2 gün sonra görevden alınırken, Oruç davayı şahsı adına değil de yönettiği kurum üzerinden dava açarak avukatlık ücretini de kuruma ödettiği ortaya çıktı.

Samsun Etik Haber 15 Eylül 2023 tarihinde İl Müdürü Oruç'un görevden alınacağı iddialarının " Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç'un Görevde Kalması İçin Uğraşan Rantçı AKP'liler mi var?" başlıklı haber ile haberleştirdi. Yayınlanan habere Oruç başında bulunduğu Samsun İl Sağlık Müdürlüğü dava açtı. Açılan dava neticesinde 18 Eylül'de yayınlanan haber Samsun 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yayından kaldırıldı.

 

Haberin yayından kaldırılması için mahkemeye sunulan dilekçede "Yayımlanan haber içeriğinin gerçeklikle hiçbir ilgisinin bulunmadığını, itibar zedeleyen ve mesnetsiz ithamlar içerdiğini, Muhammet Ali Oruç'un, Samsun İl Sağlık Müdürü olarak görev yaptığını, kamuoyu nezdinde kurumsal ve sosyal saygınlığa sahip olduğunu, izni olmaksızın ismi ve fotoğrafı kullanılmıştır" denildiği görüldü.

 

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından mahkemeye sunulan dilekçede il müdürünün haberde isminin ve fotoğrafının izinsiz kullanılmasının suç gibi gösterilmeye çalışıldığı ortaya çıktı. Adeta yargı skandalı sayılacak dilekçe ile haberin kaldırılma talebi karşısında, Samsun 1. Sulh Ceza Mahkemesi 2023/5444 D.İş kararı ile haberin yayından kaldırılmasına karar verdi! Haberin içeriği Oruç'un görevden alınacağı iddialarını taşırken, davayı Oruç değil de Samsun Sağlık İl Müdürlüğü açtı.

 

Haber 18 Eylül'de yayından kaldırılırken, 20 Eylül'de Sağlık Bakanlığı Oruç'u görevden aldı. Oruç kendisiyle ilgili haber için davayı kuruma açtırarak giderayak davanın avukatlık masrafını kendisi değil Samsun Sağlık İl Müdürlüğüne ödetmiş oldu.

 

Haber: Berat GONCA

 

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.