Vizyon Kuyumcu
Nuri Başar
Köşe Yazarı
Nuri Başar
 

Zor Zanaat

Tarih boyunca en fazla eziyet gören, çile çeken ve sıkıntıya maruz kalanlar Peygamberler olmuştur. Bu, onların temsil ettikleri davanın büyüklüğü ile doğru orantılıdır. Çünkü büyük davaların sıkıntısı da büyük olur. Bunun için olsa gerek fazla sıkıntılı bir hayat yaşayan insana "Allah (c.c.) Peygamber sabrı versin" denir. Hak'kı gözetmek, haksızlığı gidermek ve adaletli bir düzeni kurmaya çalışmak her zaman zor olmuştur. Bu zorluğa ancak Peygamberler ve onların yolunda yürüyenler katlanırlar. Çarpık zulüm düzeninden beslenen ve zihninde helal/haram kavramı olmayan zihniyetler, adil bir düzenin tesis edilmemesi için ellerinden gelen her seyi yapmaktan çekinmezler. Bu nedenle hangi taşı kaldırsan adalete karşı çıkacak birilerini bulursun. Milli Görüş çizgisinde duramayan omurgasızların temel nedeni, zorluklara katlanma kat sayılarının düşük olması ve sattıkları davanın dünyevi karşılığının ise büyük olmasıdır. Milli Görüş hareketini terk edenlere bakınca, onlara verilen dünyalık makam ve menfaatler neden ayrıldıklarını anlatıyor olsa gerek. Bir siyasi hareket ki, dört defa hukuka aykırı olarak kapatılarak yolu kesilmiş, mensupları defalarca siyasetten yasaklanmış ve mal varlığına el konulmuş. Yetmemiş, mensupları defalarca iftira ve karalamalar ile itham edilmiş. Bütün bunlara rağmen halen var olma aşkı ile canı pahasına çalışan inanmış insanlar, bu fedakarlığı ancak Allah (c.c.) rızasına kavuşmak için ve peygamber sabrı ile yapabilirler. Onları saygı ile selamlıyorum.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2026 -Pazar
Nuri Başar

Zor Zanaat

Tarih boyunca en fazla eziyet gören, çile çeken ve sıkıntıya maruz kalanlar Peygamberler olmuştur.

Bu, onların temsil ettikleri davanın büyüklüğü ile doğru orantılıdır. Çünkü büyük davaların sıkıntısı da büyük olur. Bunun için olsa gerek fazla sıkıntılı bir hayat yaşayan insana "Allah (c.c.) Peygamber sabrı versin" denir.

Hak'kı gözetmek, haksızlığı gidermek ve adaletli bir düzeni kurmaya çalışmak her zaman zor olmuştur. Bu zorluğa ancak Peygamberler ve onların yolunda yürüyenler katlanırlar.

Çarpık zulüm düzeninden beslenen ve zihninde helal/haram kavramı olmayan zihniyetler, adil bir düzenin tesis edilmemesi için ellerinden gelen her seyi yapmaktan çekinmezler. Bu nedenle hangi taşı kaldırsan adalete karşı çıkacak birilerini bulursun.

Milli Görüş çizgisinde duramayan omurgasızların temel nedeni, zorluklara katlanma kat sayılarının düşük olması ve sattıkları davanın dünyevi karşılığının ise büyük olmasıdır. Milli Görüş hareketini terk edenlere bakınca, onlara verilen dünyalık makam ve menfaatler neden ayrıldıklarını anlatıyor olsa gerek.

Bir siyasi hareket ki, dört defa hukuka aykırı olarak kapatılarak yolu kesilmiş, mensupları defalarca siyasetten yasaklanmış ve mal varlığına el konulmuş. Yetmemiş, mensupları defalarca iftira ve karalamalar ile itham edilmiş. Bütün bunlara rağmen halen var olma aşkı ile canı pahasına çalışan inanmış insanlar, bu fedakarlığı ancak Allah (c.c.) rızasına kavuşmak için ve peygamber sabrı ile yapabilirler.

Onları saygı ile selamlıyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.