Vizyon Kuyumcu
Nuri Başar
Köşe Yazarı
Nuri Başar
 

Büyük Laf Etmek

Ama, özellikle siyasi alanda ve hele de devleti temsil edenler söz ederken herkesten çok daha dikkatli olmaları icap eder. Çünkü devleti temsil edenlerin geleceği hesap etmeden ölçüsüz sarf edecekleri kelime hem gelecek için bağlayıcı olur ve hemde devletin itibarını zedeler. Telaffuz edilen kelimenin geri alınması veya yok sayılması mümkün olmadığı için, hesap edilmeden söyleyen sözler rüzgara karşı tükürmeye benzer. Bu nedenle atalarımız "Büyük lokma yut, büyük laf söylemeye" demişler. AKP’nin kurmay kadrosu, o zaman işlerine öyle geldiği için DEM Partili vatandaşlar ile görüşen herkesi; "Türk bayrağını yakanlar ile işbirliği yapmakla" en ağır şekilde itham ederlerken şimdi DEM parti ile ortak çözüm arar rolü oynamaları ne anlama geliyor olabilir? O ağır ithamlar yapılırken Türk bayrağını yakanlar ne oldu, birden kimyasal değişime mi uğradılar? Yoksa biz mi onların çizgisine evrildik? Aslında barış sürecinin yürütülmesi ve terörün bitirilmesi; şehit ailelerinin canlarını acıtacak olsa bile; anaların gözyaşlarının dinmesi, ülkede birlik ve beraberliğin yeniden tesis edilmesi için herkesi memnun etmesi gerekir. Çünkü ülkenin her tarafı, kanımıza ekmek doğramak isteyen düşmanlar tarafından kuşatılmıştır. Bu ülkede yaşayan her etnik kimliğe mensup insanların birlik ve beraberlik içinde olmaları en çok ihtiyaç duyulan ve herkesi memnu edecek bir gelişmedir. Bundan ancak bu topraklarda emeli olan dış mihraklar rahatsız olurlar. Ancak, bu gelişmeden sağduyu sahibi insanları rahatsız eden tek husus; Siyonist amaçlara hizmet eden zihniyet sahiplerine bir dönem daha fırsat verme ihtimali taşıyor olmasıdır. Meselenin ikinci endişe verici yanı ise; düne kadar terörden beslenen siyasi tarafların bir anda barış elçisi rolüne soyunmuş olmalarıdır. İnsana ister istemez; düne kadar ırk ayrımı nedeni ile düşmanlığı en üst seviyede tutan tarafların bir anda Yüz Seksen derece yön değiştirmiş olmaları "Acaba bu fikrin arkasında kim veya kimler var" sorusunu akla getirmiyor olmasıdır. Temennimiz odur ki: Bu çalışma ülkede İslâm kardeşliğini yeniden tesis etsin, ülkemiz insanlar huzura kavuşsun, analar artık ağlamasın. Evet, kimin neye hizmet etmeye çalıştığını ve kimlerin yanıldığını ömrü olanlar görecektir. Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler.
Ekleme Tarihi: 02 Kasım 2025 -Pazar
Nuri Başar

Büyük Laf Etmek

Ama, özellikle siyasi alanda ve hele de devleti temsil edenler söz ederken herkesten çok daha dikkatli olmaları icap eder. Çünkü devleti temsil edenlerin geleceği hesap etmeden ölçüsüz sarf edecekleri kelime hem gelecek için bağlayıcı olur ve hemde devletin itibarını zedeler. Telaffuz edilen kelimenin geri alınması veya yok sayılması mümkün olmadığı için, hesap edilmeden söyleyen sözler rüzgara karşı tükürmeye benzer. Bu nedenle atalarımız "Büyük lokma yut, büyük laf söylemeye" demişler.

AKP’nin kurmay kadrosu, o zaman işlerine öyle geldiği için DEM Partili vatandaşlar ile görüşen herkesi; "Türk bayrağını yakanlar ile işbirliği yapmakla" en ağır şekilde itham ederlerken şimdi DEM parti ile ortak çözüm arar rolü oynamaları ne anlama geliyor olabilir? O ağır ithamlar yapılırken Türk bayrağını yakanlar ne oldu, birden kimyasal değişime mi uğradılar? Yoksa biz mi onların çizgisine evrildik?

Aslında barış sürecinin yürütülmesi ve terörün bitirilmesi; şehit ailelerinin canlarını acıtacak olsa bile; anaların gözyaşlarının dinmesi, ülkede birlik ve beraberliğin yeniden tesis edilmesi için herkesi memnun etmesi gerekir. Çünkü ülkenin her tarafı, kanımıza ekmek doğramak isteyen düşmanlar tarafından kuşatılmıştır. Bu ülkede yaşayan her etnik kimliğe mensup insanların birlik ve beraberlik içinde olmaları en çok ihtiyaç duyulan ve herkesi memnu edecek bir gelişmedir. Bundan ancak bu topraklarda emeli olan dış mihraklar rahatsız olurlar.

Ancak, bu gelişmeden sağduyu sahibi insanları rahatsız eden tek husus; Siyonist amaçlara hizmet eden zihniyet sahiplerine bir dönem daha fırsat verme ihtimali taşıyor olmasıdır. Meselenin ikinci endişe verici yanı ise; düne kadar terörden beslenen siyasi tarafların bir anda barış elçisi rolüne soyunmuş olmalarıdır. İnsana ister istemez; düne kadar ırk ayrımı nedeni ile düşmanlığı en üst seviyede tutan tarafların bir anda Yüz Seksen derece yön değiştirmiş olmaları "Acaba bu fikrin arkasında kim veya kimler var" sorusunu akla getirmiyor olmasıdır. Temennimiz odur ki: Bu çalışma ülkede İslâm kardeşliğini yeniden tesis etsin, ülkemiz insanlar huzura kavuşsun, analar artık ağlamasın.

Evet, kimin neye hizmet etmeye çalıştığını ve kimlerin yanıldığını ömrü olanlar görecektir. Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.