Vizyon Kuyumcu

Burhan Mucur'dan 'Bozkurt' Kınaması

Siyaset 27.02.2024 - 22:52, Güncelleme: 27.02.2024 - 22:52
 

Burhan Mucur'dan 'Bozkurt' Kınaması

Samsun'daki bir etkinlikte, MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, bir vatandaşın terbiyesizce Bozkurt işareti yapmasını kınayarak sembolün önemini vurguladı

Samsun’da gerçekleştirilen Cumhur İttifakı AK Parti Bafra Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında yaşanan bir olay, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Burhan Mucur'un dikkatini çekti. Başkan Mucur, bir vatandaşın bozkurt işareti yaparken terbiyesizce davrandığını üzülerek gördüklerini ifade etti. ULUSAL SEMBOL Bozkurt işaretinin Türk milletinin ulusal sembolü olarak kabul edildiğini vurgulayan Mucur, sembolün yanlış ve terbiyesizce kullanılmasının hem Türk milletinin değerlerine hem de demokratik ortama saygısızlık olduğunu belirtti. Bozkurt işaretinin sadece siyasi bir sembol olmadığını, aynı zamanda Türk milletinin birliği ve beraberliğini temsil ettiğini ifade eden Mucur, sembolün asıl anlamının Türk ve İslam birliğini simgeliyor olduğunu hatırlattı. ÖNEMİNİ ANLATTI Başbuğ Alparslan Türkeş'in bu işaretin anlamını açıklamasını hatırlatan Mucur, "Serçe parmak Türk'tür, şu işaret parmağı da İslam'dır. Şu Bozkurt işareti yaptığımız işaretin arada kalan boşluk ise cihandır. Son olarak kalan 3 parmağın birleştiği nokta ise mühürdür. Türk İslam Mührünü Dünyaya vuracağız…" sözleriyle bozkurt işaretinin önemini vurguladı. BİRLİK ÇAĞRISI Cumhur İttifakı ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türk milletinin birlik ve beraberliğini güçlendirmek için çalışacaklarını belirten Mucur, tüm vatandaşları milli değerlere ve sembollere sahip çıkmaya, bunları saygıyla ve doğru bir şekilde kullanmaya davet etti. Ayrıca, bu olayın ardından yapılacak etkinliklerle halkın bilinçlendirilmesi ve doğru kullanımın teşvik edilmesi için çaba harcanacağı bildirildi.
Samsun'daki bir etkinlikte, MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, bir vatandaşın terbiyesizce Bozkurt işareti yapmasını kınayarak sembolün önemini vurguladı

Samsun’da gerçekleştirilen Cumhur İttifakı AK Parti Bafra Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında yaşanan bir olay, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Burhan Mucur'un dikkatini çekti. Başkan Mucur, bir vatandaşın bozkurt işareti yaparken terbiyesizce davrandığını üzülerek gördüklerini ifade etti.

ULUSAL SEMBOL
Bozkurt işaretinin Türk milletinin ulusal sembolü olarak kabul edildiğini vurgulayan Mucur, sembolün yanlış ve terbiyesizce kullanılmasının hem Türk milletinin değerlerine hem de demokratik ortama saygısızlık olduğunu belirtti. Bozkurt işaretinin sadece siyasi bir sembol olmadığını, aynı zamanda Türk milletinin birliği ve beraberliğini temsil ettiğini ifade eden Mucur, sembolün asıl anlamının Türk ve İslam birliğini simgeliyor olduğunu hatırlattı.

ÖNEMİNİ ANLATTI
Başbuğ Alparslan Türkeş'in bu işaretin anlamını açıklamasını hatırlatan Mucur, "Serçe parmak Türk'tür, şu işaret parmağı da İslam'dır. Şu Bozkurt işareti yaptığımız işaretin arada kalan boşluk ise cihandır. Son olarak kalan 3 parmağın birleştiği nokta ise mühürdür. Türk İslam Mührünü Dünyaya vuracağız…" sözleriyle bozkurt işaretinin önemini vurguladı.

BİRLİK ÇAĞRISI
Cumhur İttifakı ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türk milletinin birlik ve beraberliğini güçlendirmek için çalışacaklarını belirten Mucur, tüm vatandaşları milli değerlere ve sembollere sahip çıkmaya, bunları saygıyla ve doğru bir şekilde kullanmaya davet etti. Ayrıca, bu olayın ardından yapılacak etkinliklerle halkın bilinçlendirilmesi ve doğru kullanımın teşvik edilmesi için çaba harcanacağı bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.