Mehmet Özdağ’dan Tarihi Çıkış, ‘Atatürk’ü Silen Milli Olamaz’
CHP Samsun İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın açıklamasında İl Başkanı Mehmet Özdağ, 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin gelişim raporlarından Atatürk ve Türk Bayrağı’nın kaldırılmasına ilişkin çok sert bir çıkış yaparak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i istifaya davet etti. Açıklamaya; CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Parti Meclisi Üyesi Nazan Güneysu ve ilçe başkanları katılarak tam destek verdi.
“BAYRAKTAN MI RAHATSIZ OLDUNUZ?”
İl Başkanı Mehmet Özdağ; "İlkokul çocuklarımızın ilk resmi belgelerinden bağımsızlık sembolümüz Al Bayrağımızı ve kurucu liderimiz Atatürk’ü silmek bir tasarım tercihi değil, bilinçli bir ideolojik operasyondur. İktidara ve Bakanlığa soruyoruz: Bağımsızlığımızın sembolü bayrağımızdan, kurucumuzun adından mı rahatsız oldunuz? Bayrağın ve Atatürk'ün olmadığı bir eğitim belgesi ruhu çalınmış bir kağıt parçasından ibarettir; böyle bir eğitim 'millî' olamaz!" dedi.
“MİLLÎ EĞİTİMİ TEKİNSİZ VE RUHSUZ HALE GETİRDİNİZ”
Yusuf Tekin döneminde eğitimin pedagojiden kopup siyasi hesaplaşma alanına döndüğünü belirten Özdağ, istifa çağrısında bulundu: "Eğitimi laiklikten koparan, okulları tarikatların ve cemaatlerin arka bahçesi haline getiren, çocuklarımızın belgesinden Bayrağımızı silecek kadar pervasızlaşan bu anlayışın artık o koltukta oturma meşruiyeti kalmamıştır. Millî Eğitimi 'tekinsiz' ve 'ruhsuz' hale getiren Yusuf Tekin, o makamı daha fazla işgal etmemeli, derhal istifa etmelidir!"
“KURUCUYU REDDEDEREK MİLLÎ GELECEK KURAMAZSINIZ”
Eğitimdeki fırsat eşitsizliğine, MESEM cinayetlerine ve atanmayan öğretmenlerin dramına dikkat çeken Özdağ; teknolojik projelerle övünen bakanlığın, bu projelerin ilham kaynağı olan Atatürk'ü gizleyemeyeceğini ifade etti. Özdağ, "Samsun’dan, İlk Adım’ın şehrinden uyarıyoruz: Kurucuyu ve bayrağı reddederek millî bir gelecek kuramazsınız!" diyerek haysiyet mücadelesini sürdüreceklerini belirtti.