Vizyon Kuyumcu

Adamlık Ayarı Ve Hayat Şartları

Gündem 18.04.2024 - 23:59, Güncelleme: 18.04.2024 - 23:59
 

Adamlık Ayarı Ve Hayat Şartları

Günümüzde kiminle görürseniz konu hemen hayat pahalılığına geliyor. Efendim, gıda maddelerinin fiyatına ulaşamıyorum.

Bir kilo kargas etin fiyatı 450 liradan başlıyor, Kurban Bayramı geliyor ve kurbanlık fiyatları uçmuş, nasıl kurban keseceğiz gibi yakınmalar almış başını gidiyor. Özetle vatandaş geleceğinden umutsuz. İyi de tüm bunların sebebi ne? 1960 Yılında Hindistan’da büyük bir kuraklık olmuş. Aynen günümüze bizde olduğu gibi her şey ateş pahası. İnsanlar günlük gıda ihtiyaçlarını temin etmekte son derece zorluk çekiyorlar. Bu durumdan nasıl kurtuluruz diye uzun uzadıya kafa yoruyorlar. Sonunda Muhammed Yusuf Kandehlevi'ye gidip bu durumdan nasıl kurtuluruz diye soruyorlar. Kandehlevi "İnsanlar ve mallar bir terazinin iki kefesindeki değerler gibidir. İnsanın değeri artarsa mal ve eşyanın değeri düşer. Eğer insanın değeri düşerse, malın ve eşyanın değeri yükselir" der. Günümüzdeki hayat pahalılığının nedeninin; yaşantı biçimimiz, başta siyaset olmak üzere her alanda yaptığımız hatalı tercihler nedeniyle Allah (c.c.) nazarında değerimizin azalmasından kaynaklandığını, talep ettiğimiz her şeyin fiyatının bu nedenle yükseldiğini, toplum olarak ihtiyaç duyduklarımızı temin etmekte ayni nedenle sorunlar yaşadığımızı anlamamız gerekiyor. Bunu düzeltmek elbette bizim elimizde olan bir şey. Eğer toplum olarak yanlıştan vazgeçer, hayati ve siyasi öncelik ve tercihlerimizi Allah'ın (c.c.) razı olduğu şekle değiştirirsek hayat standardımız neden değişmesin? Görüldüğü gibi ahretteki saadetimiz de, dünyadaki huzur ve mutluluğumuz da bizim tercihlerimiz ile yakından ilgili. Hayatı tercihlerinizin Allah (c.c.) rızasına uygun olması dua ve dileklerimle
Günümüzde kiminle görürseniz konu hemen hayat pahalılığına geliyor. Efendim, gıda maddelerinin fiyatına ulaşamıyorum.

Bir kilo kargas etin fiyatı 450 liradan başlıyor, Kurban Bayramı geliyor ve kurbanlık fiyatları uçmuş, nasıl kurban keseceğiz gibi yakınmalar almış başını gidiyor. Özetle vatandaş geleceğinden umutsuz. İyi de tüm bunların sebebi ne?

1960 Yılında Hindistan’da büyük bir kuraklık olmuş. Aynen günümüze bizde olduğu gibi her şey ateş pahası. İnsanlar günlük gıda ihtiyaçlarını temin etmekte son derece zorluk çekiyorlar. Bu durumdan nasıl kurtuluruz diye uzun uzadıya kafa yoruyorlar. Sonunda Muhammed Yusuf Kandehlevi'ye gidip bu durumdan nasıl kurtuluruz diye soruyorlar. Kandehlevi "İnsanlar ve mallar bir terazinin iki kefesindeki değerler gibidir. İnsanın değeri artarsa mal ve eşyanın değeri düşer. Eğer insanın değeri düşerse, malın ve eşyanın değeri yükselir" der.

Günümüzdeki hayat pahalılığının nedeninin; yaşantı biçimimiz, başta siyaset olmak üzere her alanda yaptığımız hatalı tercihler nedeniyle Allah (c.c.) nazarında değerimizin azalmasından kaynaklandığını, talep ettiğimiz her şeyin fiyatının bu nedenle yükseldiğini, toplum olarak ihtiyaç duyduklarımızı temin etmekte ayni nedenle sorunlar yaşadığımızı anlamamız gerekiyor.

Bunu düzeltmek elbette bizim elimizde olan bir şey. Eğer toplum olarak yanlıştan vazgeçer, hayati ve siyasi öncelik ve tercihlerimizi Allah'ın (c.c.) razı olduğu şekle değiştirirsek hayat standardımız neden değişmesin? Görüldüğü gibi ahretteki saadetimiz de, dünyadaki huzur ve mutluluğumuz da bizim tercihlerimiz ile yakından ilgili.

Hayatı tercihlerinizin Allah (c.c.) rızasına uygun olması dua ve dileklerimle

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.