Vizyon Kuyumcu

Mustafa Yeşilyurt Balkan Türkleri Derneğini Ziyaret Etti

Siyaset 01.02.2024 - 23:49, Güncelleme: 01.02.2024 - 23:49
 

Mustafa Yeşilyurt Balkan Türkleri Derneğini Ziyaret Etti

Gelecek Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yeşilyurt sivil toplum kuruluşlarına yönelik ziyaret programında Samsun Balkan Türkleri Derneği Haberleşme Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret etti.

Dernek Başkanı İbrahim Özdemir faaliyetlerine yönelik bilgiler verirken ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade etti. Başkan Özdemir, "7 Nisan 1987 tarihinde Merhum Nuri BAŞ Başkanlığında kurulan Derneğimizin amacı;  Üyeleri arasında yardımlaşma dayanışma ve haberleşmeyi sağlamak,  Sosyal yardım amacıyla ihtiyacı olanların taleplerini karşılamak,  Türk kültürünü ve Atatürk İnkılaplarının birleştirici gücünü yaygınlaştırmak,  Balkanlardaki Türk varlığını eserlerini yaşatmak. Balkanlarda Türk eserlerinin korunması ve yaşatılması için Uluslararası kuruluşların ilgilerini sağlamak, Soydaşlarımızın gasp edilen haklarını iadesi ve girişilen sindirme hareketlerini Uluslar arası kuruluşlar ve Lozan Barış Antlaşmasını imzacı devletleri, Balkan Devletleri garantörü Türkiye Cumhuriyeti nezdinde dile getirmek.  Dernekler yasası çerçevesinde faaliyette bulunmak” dedi. İlk ziyaretini Harp Malulleri Derneği'ne yapan Gelecek Partisi SBB Başkan Adayı Yeşilyurt, “Halkın her kesiminin dertleri dinlemek, sorunlarını not etmek ve bu şehrin dinamiklerini bu şehrin insanlarının hizmetlerine sunmak için seçim ziyaretlerimize devam ediyoruz. Mübadele kanunu ile gelmiş ve Samsun'u vatan edinmiş, tüm birikimlerini bu memleket için harcamış, Balkan göçmeni tüm kardeşlerimizin sivil toplum teşkilatları vasıtasıyla hayırlı çalışmalar yaptığını görüyoruz. Sivil toplum kuruluşlarının işlevlerini yapamayacak kadar baskı altında olduğu şu süreçte herşeye rağmen Samsun için,  Samsunlular için ve siyaset arenasında olmazsa olmazlar içinde yer alan tüm sivil toplum kuruluşlarına bir kez daha buradan mesaj vermek isterim. İstiklal ve istikbalimizin meşalesini yakan bu şehrin evlatlarına umutlu olmak yakışır. 31 Mart Seçimlerinde Samsun'u daha yaşanabilir bir ekiple, daha sosyal ve üretken politikalarla hep birlikte yönetmek için adayım dedi.  Yeşilyurt misafirperver dernek yöneticilerine teşekkür ederken yerel seçimlerin çok önemli olduğunu "BU ŞEHİR HEPİMİZİN AYAĞA KALK SAMSUN” ifadelerini kullandı.
Gelecek Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yeşilyurt sivil toplum kuruluşlarına yönelik ziyaret programında Samsun Balkan Türkleri Derneği Haberleşme Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret etti.

Dernek Başkanı İbrahim Özdemir faaliyetlerine yönelik bilgiler verirken ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade etti. Başkan Özdemir, "7 Nisan 1987 tarihinde Merhum Nuri BAŞ Başkanlığında kurulan Derneğimizin amacı;  Üyeleri arasında yardımlaşma dayanışma ve haberleşmeyi sağlamak,  Sosyal yardım amacıyla ihtiyacı olanların taleplerini karşılamak,  Türk kültürünü ve Atatürk İnkılaplarının birleştirici gücünü yaygınlaştırmak,  Balkanlardaki Türk varlığını eserlerini yaşatmak. Balkanlarda Türk eserlerinin korunması ve yaşatılması için Uluslararası kuruluşların ilgilerini sağlamak, Soydaşlarımızın gasp edilen haklarını iadesi ve girişilen sindirme hareketlerini Uluslar arası kuruluşlar ve Lozan Barış Antlaşmasını imzacı devletleri, Balkan Devletleri garantörü Türkiye Cumhuriyeti nezdinde dile getirmek.  Dernekler yasası çerçevesinde faaliyette bulunmak” dedi.

İlk ziyaretini Harp Malulleri Derneği'ne yapan Gelecek Partisi SBB Başkan Adayı Yeşilyurt, “Halkın her kesiminin dertleri dinlemek, sorunlarını not etmek ve bu şehrin dinamiklerini bu şehrin insanlarının hizmetlerine sunmak için seçim ziyaretlerimize devam ediyoruz. Mübadele kanunu ile gelmiş ve Samsun'u vatan edinmiş, tüm birikimlerini bu memleket için harcamış, Balkan göçmeni tüm kardeşlerimizin sivil toplum teşkilatları vasıtasıyla hayırlı çalışmalar yaptığını görüyoruz. Sivil toplum kuruluşlarının işlevlerini yapamayacak kadar baskı altında olduğu şu süreçte herşeye rağmen Samsun için,  Samsunlular için ve siyaset arenasında olmazsa olmazlar içinde yer alan tüm sivil toplum kuruluşlarına bir kez daha buradan mesaj vermek isterim.

İstiklal ve istikbalimizin meşalesini yakan bu şehrin evlatlarına umutlu olmak yakışır. 31 Mart Seçimlerinde Samsun'u daha yaşanabilir bir ekiple, daha sosyal ve üretken politikalarla hep birlikte yönetmek için adayım dedi.  Yeşilyurt misafirperver dernek yöneticilerine teşekkür ederken yerel seçimlerin çok önemli olduğunu "BU ŞEHİR HEPİMİZİN AYAĞA KALK SAMSUN” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.