Vizyon Kuyumcu

Samsun'da CHP'lilerden açıklama! 'ÇEDES' iptal edilsin

Siyaset 19.09.2023 - 23:57, Güncelleme: 19.09.2023 - 23:57
 

Samsun'da CHP'lilerden açıklama! 'ÇEDES' iptal edilsin

Samsun'da özel bir eğitim kurumunda başarılı olan kız öğrencilere "İslam'ın kızı" belgesi verilmesine tepki gösteren CHP'liler, Onur Anıtı'nda açıklama yaptı. Başkan Serhat Türkel, ÇEDES'in iptal edilmesine vurgu yaparak, yetkilileri göreve davet etti.

Samsun'un Atakum ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak eğitim veren Özel Külliyat Okulları'nda akademik başarı gösteren kız öğrencilere takdir-teşekkür belgesi yerine "İslam'ın kızı" belgesi verilmesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) projesi, Samsun’da CHP'liler tarafından protesto edildi.   Onur Anıtı önünde yapılan açıklamaya CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, CHP İl Başkanı Fatih Türkel, CHP Atakum İlçe Başkanı Serhat Türkel ve partililer katıldı. CHP'li Başkan Türkel, bu kurumla ilgili yetkilileri, görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye davet etti.   GENÇLERİMİZİ KURTARACAĞIZ Serhat Türkel açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Atakum'da görmekten hicap duyduğumuz bir skandala 'dur' demek için buradayız. Sözde Kız Anadolu Lisesi'nde 'Manevi rehber' adı altında imamlar ve vaizler, güya öğretmen olarak görev yapıyor. Sizin bizim çocuklarımızı kendi siyasi ve ticari çıkarlarına teşne etmek isteyen bir yapıyla karşı karşıyayız. Kendi dilinden öylesine kopuklar ki; eğitim dilinin yüzde 70'i Arapça yüzde 30'u İngilizce. Henüz reşit bile olmayan kız çocuklarımıza çarşaf giydiriyorlar. Bunların tek derdi kendilerine hazır kıta asker yetiştirmek. Ülkeyi tarikat, cemaat sevdasıyla uçurumun eşiğine getirenlere bir çift lafımız var. Çocuklarımızın tarikat ve cemaatlerin kucağına itilmesine seyirci kalmayacağız."   ÇEDES PROJESİNİ İSTEMİYORUZ İktidara yüklenen CHP'li Başkan Türkel, şöyle konuştu; "Bilimden, aydınlıktan uzak bir toplum yaratmak istiyorlar. Özellikle eğitimi köreltmek istiyorlar. Bu günlerde karma eğitimi diline dolayan Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) projesiyle okullara 'manevi rehber' adı altında imamlar ve vaizler eğitimci olarak girmeye başlıyor. Çocuklarımızın ve öğrencilerimizin, ÇEDES ve benzeri projelerin birer parçası haline getirilmesine izin vermeyeceğiz. Eğitimin, gericilikle karartılmasına izin vermeyeceğiz. Atakum'da faaliyet gösteren bu kurum Anayasa'yı açıkça çiğnemekte ve suç işlemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nı ve Cumhuriyet Başsavcılığı'nı göreve davet ediyoruz."
Samsun'da özel bir eğitim kurumunda başarılı olan kız öğrencilere "İslam'ın kızı" belgesi verilmesine tepki gösteren CHP'liler, Onur Anıtı'nda açıklama yaptı. Başkan Serhat Türkel, ÇEDES'in iptal edilmesine vurgu yaparak, yetkilileri göreve davet etti.

Samsun'un Atakum ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak eğitim veren Özel Külliyat Okulları'nda akademik başarı gösteren kız öğrencilere takdir-teşekkür belgesi yerine "İslam'ın kızı" belgesi verilmesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) projesi, Samsun’da CHP'liler tarafından protesto edildi.

 

Onur Anıtı önünde yapılan açıklamaya CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, CHP İl Başkanı Fatih Türkel, CHP Atakum İlçe Başkanı Serhat Türkel ve partililer katıldı. CHP'li Başkan Türkel, bu kurumla ilgili yetkilileri, görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye davet etti.

 

GENÇLERİMİZİ KURTARACAĞIZ
Serhat Türkel açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Atakum'da görmekten hicap duyduğumuz bir skandala 'dur' demek için buradayız. Sözde Kız Anadolu Lisesi'nde 'Manevi rehber' adı altında imamlar ve vaizler, güya öğretmen olarak görev yapıyor. Sizin bizim çocuklarımızı kendi siyasi ve ticari çıkarlarına teşne etmek isteyen bir yapıyla karşı karşıyayız. Kendi dilinden öylesine kopuklar ki; eğitim dilinin yüzde 70'i Arapça yüzde 30'u İngilizce. Henüz reşit bile olmayan kız çocuklarımıza çarşaf giydiriyorlar. Bunların tek derdi kendilerine hazır kıta asker yetiştirmek. Ülkeyi tarikat, cemaat sevdasıyla uçurumun eşiğine getirenlere bir çift lafımız var. Çocuklarımızın tarikat ve cemaatlerin kucağına itilmesine seyirci kalmayacağız."

 

ÇEDES PROJESİNİ İSTEMİYORUZ
İktidara yüklenen CHP'li Başkan Türkel, şöyle konuştu; "Bilimden, aydınlıktan uzak bir toplum yaratmak istiyorlar. Özellikle eğitimi köreltmek istiyorlar. Bu günlerde karma eğitimi diline dolayan Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) projesiyle okullara 'manevi rehber' adı altında imamlar ve vaizler eğitimci olarak girmeye başlıyor. Çocuklarımızın ve öğrencilerimizin, ÇEDES ve benzeri projelerin birer parçası haline getirilmesine izin vermeyeceğiz. Eğitimin, gericilikle karartılmasına izin vermeyeceğiz. Atakum'da faaliyet gösteren bu kurum Anayasa'yı açıkça çiğnemekte ve suç işlemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nı ve Cumhuriyet Başsavcılığı'nı göreve davet ediyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.